Skip to main content

Bij de 24-uursrace van Le Mans hebben de nieuwe Porsche 911 RSR-modellen een dubbele overwinning behaald in de GTE-Pro klasse. In de GTE-Am klasse won een Porsche 911 GT3 RSR. Voor Porsche betekende dit de 99e en 100e klasse-overwinning bij de meest legendarische langeafstandsrace ter wereld.

In de GTE-Pro klasse was de Porsche 911 RSR van Porsche AG Team Manthey met fabrieksrijders Romain Dumas (Frankrijk), Marc Lieb (Duitsland) en Richard Lietz (Oostenrijk) goed voor de eindoverwinning. De tweede 911 RSR met fabrieksrijders Jörg Bergmeister, Timo Bernhard (beiden Duitsland) en Patrick Pilet (Frankrijk) werd tweede en maakte de één-twee zo compleet. In de GTE-Am klasse won de Porsche 911 GT3 RSR met de Fransen Raymond Narac, Jean-Karl Vernay en Christophe Bourret (team IMSA Performance Matmut). De omstandigheden bij 'Les 24 Heures' waren dit jaar bijzonder zwaar: vooral zware regenbuien hadden grote invloed op het verloop van de race. De winnende coureurs en hun 911 RSR werden na de race enthousiast onthaald door onder meer Dr. Wolfgang Porsche (voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG) en Matthias Müller (CEO van Porsche).

De 24-uursrace van Le Mans was tevens de derde ronde van het Sports Car World Endurance Championship (WEC). Voor de nieuwe Porsche 911 RSR-modellen betekende het pas de derde start bij een officiële race. De Porsches 911 RSR met de startnummers 91 en 92 deden met zeer snelle rondetijden en optimale betrouwbaarheid direct mee voor de overwinning. Ze bleken volkomen vrij van technische problemen. Het enige onderdeel dat werd vervangen, was een achterlicht (#91). Dit sneuvelde na een touché met een concurrent. Afgezien daarvan vonden slechts reguliere pitstops plaats. Ook gedurende de nacht vielen de twee 911 RSR-modellen op door consistente, snelle rondetijden.

In de GTE-Am klasse lagen drie Porsche 911 GT3 RSR-modellen beurtelings aan kop. De overwinning ging uiteindelijk naar Raymond Narac, Jean-Karl Vernay en Christophe Bourret.