Skip to main content

8 maart 2011

Exclusieve expositie, Limited Edition van de 911 én een speciaal IWC horloge

Porsche Centrum Gelderland in Heteren bestaat vijf jaar en viert dat op spectaculaire wijze. In het weekeinde van 26 maart is de toch al indrukwekkende showroom gevuld met maar liefst 50 exclusieve Porsche modellen uit het verleden én heden. Ter ere van het jubileum heeft Porsche Exclusive bovendien een zeer speciale versie van de 911 ontwikkeld. Deze Limited Edition is in een oplage van vijf exemplaren beschikbaar. Voor de liefhebbers van ander bijzonder mechaniek is er – eveneens in een oplage van vijf stuks – het speciale IWC Big Pilot horloge.

De festiviteiten rond het vijfjarige bestaan van Porsche Centrum Gelderland concentreren zich in het weekeinde van 26 maart aanstaande. Dan verandert de toch al exclusieve showroom van het bedrijf voor even in een nog exclusiever museum. Er worden in totaal 50 zeer bijzondere Porsche-modellen, allen uit privé collecties, tentoongesteld waaronder een 356 PRE A Cabrio uit 1953, een 550 Spyder (1955), een 911 RS Homologatiemodel (1973) en een originele politie Porsche uit 1983. Daarnaast van de partij: alle typen Speedsters en RS’en, een fraaie 959 (1986), een 928 CS (1987) en natuurlijk de inmiddels legendarische Carrera GT (2004). Nooit eerder stonden in één Nederlandse showroom zo veel bijzondere en historische Porsches bij elkaar.

Bijzondere Limited Editions
Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Porsche Centrum Gelderland heeft Porsche Exclusive (de ‘maatwerkafdeling’ van Porsche AG) een bijzondere editie van de legendarische 911 ontwikkeld. Dit model wordt in een oplage van vijf exemplaren geproduceerd. De Limited Edition wordt officieel onthuld tijdens het feestweekeinde. Elke jubileumversie heeft zijn eigen unieke nummer. Dit nummer is terug te vinden op het dashboard en de dorpel van de auto.Om het jubileum ook op een andere manier kracht bij te zetten, is bovendien een speciale uitvoering van het IWC Big Pilot horloge ontwikkeld. Ook deze Limited Edition (totale oplage: vijf stuks) is voorzien van een speciale wijzerplaat met een opvallende verwijzing naar het 5-jarige jubileum. De achterzijde van het horloge valt op doordat het unieke nummer en het logo van Porsche Centrum Gelderland zijn ingegraveerd.