Skip to main content

Slalom op Zondagochtend - CHM Lelystad

27 oktober 2019

Dit jaar werd weer eens een beproefde formule uit het verleden van stal gehaald: een slalom, op de zondagochtend. De locatie: het Centrum voor Handhaving en Mobiliteit van de Politieacademie in Lelystad. Zolang er nog geen verkeersvliegtuigen landen op Lelystad blijft dit opleidingscentrum voor de Nederlandse politie in gebruik. Inmiddels staan er al wel grote masten met lichten voor de verlengde landingsbaan, waarvan het begin op zo’n 100 meter van het oefenterrein ligt. Als het eenmaal zover is dan zullen daar de Boeings op nog geen 50 meter boven je hoofd aanvliegen. In de toekomst zullen alle drie de circuits in dit gebied - dus ook het Midland Circuit - moeten verdwijnen om ruimte te maken voor de parkeerterreinen die Lelystad Airport uiteindelijk denkt nodig te hebben. Maar zo als de besluitvorming nu gaat, kan dat nog wel even duren.

Voor dit evenement hadden zich 17 deelnemers aangemeld. Een relatief kleine groep en dat betekende veel rijtijd voor iedereen. Aan het begin van deo ochtend kon er eerst worden geoefend door de deelnemers onder begeleiding van onze instructeurs Daniël en Erik. In twee groepen werd er geoefend met onder- en overstuur op een slalomcircuit terwijl de ander groep oefende op de slipbaan.

Na ca. anderhalf uur werd een grote slalom uitgezet waarbij ook tweemaal de slipbaan in werd opgenomen. Het ging dus niet alleen om zo veel mogelijk gas geven, maar vooral om een goede voertuigbeheersing. Dat vroeg wel even gewenning, maar uiteindelijk lukte het alle deelnemers om minstens eenmaal een foutloos parcours af te leggen voor een getimed rondje. Helaas waren er geen dames onder de deelnemers dit keer. In groep 1 (<350 pk) was de snelste tijd voor Paul Tak en in groep 2 (>350 pk) werd de snelste tijd neergezet door Jeroen Zegers. De dag werd afgesloten met een lunch en de prijsuitreiking in de politie kantine.