Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

Porsche AG heeft zijn paviljoen in themapark Autostadt feestelijk geopend. Het dak van het nieuwe tentoonstellingsgebouw in het Duitse Wolfsburg is geïnspireerd op het silhouet van de Porsche 911. Meer dan 200 genodigden waren getuige van de openingsceremonie. onder wie Matthias Müller, van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, en Prof. Dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG.

“Dit gebouw, met zijn buitengewone ontwerp, is uniek in zijn soort. Het bezit zowel symbolische als historische waarde doordat het de banden, die Volkswagen en Porsche sinds jaar en dag binden, zichtbaar maakt”, zei Matthias Müller, bestuursvoorzitter en president-directeur.

Otto F. Wachs, bestuursvoorzitter van Autostadt vertelde: “Als het nummer 1-autothemapark van de wereld en communicatieplatform voor de Volkswagen Groep steunen we de ontwikkeling van groep en geven we onze bezoekers graag inzicht in onze merken. Het Porsche-paviljoen markeert het begin van alweer een nieuw hoofdstuk in de historie van Autostadt.”

Het tentoonstellingsgebouw heeft een oppervlakte van 1.400 vierkante meter. In slechts tien maanden tijd hebben Porsche en Autostadt, in samenwerking met Henn Architekten (de architectuur), HG Marz Architekten (de presentatie) en WES & Partner Architekten (de tuin), een gebouw gecreëerd dat een aandachtstrekker van formaat is. Het pand is voorzien van een zogenoemde ‘actieve oppervlaktestructuur’. Dit houdt onder meer in dat het roestvrijstalen dak zelfdragend is.

In het gebouw zorgen vloeiende lijnen ervoor dat de bezoeker zijn aandacht automatisch op de tentoonstelling richt. Centraal in het paviljoen staan 25 modellen die de bezoeker meenemen op een reis door de ontwikkeling van het merk Porsche. Deze reis start met de Porsche 356 uit 1948 en voert via een serie modellen (schaal 1 op 3) naar de drie huidige sportauto’s uit Zuffenhausen. Themafilms, audiofragmenten en media-installaties bieden extra inzicht in de merkwaarden en de filosofie van Porsche.

Bezoekers van Autostadt komen Porsche ook tegen op plaatsen buiten het nieuwe paviljoen. Liefhebbers van klassieke auto´s kunnen zich bijvoorbeeld verheugen op speciale klassieke Porsches die in glazen huizen verspreid over het park staan opgesteld. Jonge Porsche-fans kunnen hun kinderrijbewijs halen in elektrisch aangedreven Porsches. Bovendien zullen studenten en scholieren onder begeleiding een Porsche Super 308-tractor restaureren. Dit model illustreert de rijke historie van Porsche en stamt uit de tijd dat het modelaanbod niet louter uit sportauto´s bestond.