Skip to main content

Zondag 10 juli

Door een bericht in meerdere locale kranten over het PCH evenement in Zeeland, stonden er op zondagochtend veel toeschouwers bij Protech in Goes klaar om de Porsches op te wachten. Sommigen daarvan kwamen met hun eigen Porsche. Het gevolg was – ook voor PCH begrippen – een ongekend scala aan Porsche modellen; vrijwel alles was vertegenwoordigd: 356, een 912 uit 1968, 911’s van alle generaties en uitvoeringen, GT2, GT3, Boxsters, Caymans en ook de Panamera en Cayenne waren vertegenwoordigd. Het klapstuk van deze bonte verzameling was toch wel de splinternieuwe en beeldschone 911 Speedster van Dirk en Heidi Schulz, vers uit de showroom. Zelfs de regionale omroep Zeeland was aanwezig en interviewde enkele deelnemers.

Na de uitstekende ontvangst bij Protech - uiteraard met Zeeuwse bolus - gingen de ruim 30 deelnemers van start, voorzien van de nodige instructies, een vragenlijst en een goed gevulde goodie bag van Protech. De instructies waren verdeeld over drie enveloppen. Nummer 2 en 3 mochten pas geopend worden na het voltooien van de eerste set instructies. Wat de deelnemers echter niet wisten was dat bij twee controleposten onderweg gecontroleerd zou worden of de enveloppen inderdaad nog gesloten waren en alleen in dat geval werden de benodigde controlestempels ontvangen.

Wie dacht dat Zeeland alleen maar vlak was kwam bedrogen uit! De rit voerde grotendeels langs de kust, waar genoten kon worden van prachtige en afwisselende landschappen. Ook de mooie steden Middelburg en Veere werden aangedaan. Menigeen laste een pauze in op één van de gezellige terrassen in Veere. Onderweg ontvingen de deelnemers een lunchpakket en er waren meer dan voldoende leuke picknick plekken onderweg.

Na het voltooien van de rit verzamelden de deelnemers zich onderaan de dijk in Wemeldinge waar een ontvangst wachtte in de modelwoning van het nieuwe appartementencomplex Residence Weumelinghe, met een fraai uitzicht over de Oosterschelde. Hier werden verse Umami oesters en andere lekkernijen geserveerd onder het genot van een drankje. Menigeen bleef achter de oesterman aanlopen, die over een onbeperkte voorraad leek te beschikken.

Na rijp beraad meldde de jury zich met de uitslag. Het was een close finish en de jury moest op alle punten en komma’s, doorhalingen en schrijffouten letten om tot een beslissing te komen. Er was een pechprijs, een poedelprijs en een aanmoedigingsprijs te verdelen voor de prijzen voor de eerste drie plaatsen bekend gemaakt werden. Hoewel het formulier van puzzelcracks Berry en Karin tot vervelens toe werd gecontroleerd op kleine foutjes, ging dit team er toch weer met de eerste prijs vandoor.

Vervolgens gingen de deelnemers in een concours d’elegance door Wemeldinge op weg naar de eindbestemming, restaurant de Oude Sluis. Hier werd een uitstekend buffet aangeboden, rijkelijk voorzien van verse vis. Hier werd ook nog een prijs uitgereikt voor de winnaar van het concours d’elegance. Deze ging naar Sjoerd Wiggemansen voor zijn mooi gerestaureerde 911 SC.

Hulde en dank voor Peter Ganseman en zijn team voor een fantastisch evenement waar alle deelnemers bijzonder van hebben genoten. Dank ook aan alle deelnemende bedrijven voor deze geslaagde dag!

Klik hier voor de volledige uitslag