Skip to main content

Op zaterdag 9 juli 2011 verzamelen we met 9 equipes in het Zeeuwse Wemeldinge en gaan na de eerste briefing richting de oesterputten in Yerseke. De kleine colonne Porsches in het dorpje heeft direct veel bekijks. Bij de oesterputten krijgen we tekst en uitleg over het functioneren van de putten, de eb- en vloedstroom die hier van toepassing is en de watercultuur die er heerst om de oesters te laden gedijen.

Na al die zilte informatie gaat de stoet in colonne naar het conditionerings- en verpakkingsbedrijf Le Petit Pêcheur in Yerseke. Hier volgt een rondleiding en een uitgebreide uitleg over de innovaties omtrent de schaal- en schelpdierencultuur en de onlangs verkregen vergunning om Oosterscheldewater te mogen verkopen. Le Petit Pêcheur zet met de Umami Oester een geheel nieuwe smaakbelevenis in de markt en die moet ook beleefd worden in de proefkeuken! Het bijzondere van deze oester is het algendieet dat de oester in een bassin met biologisch filtersysteem krijgt waardoor het umami-effect ontstaat. Wilt u meer weten over deze bijzondere methode, raadpleeg dan de website van het bedrijf: www.umami-oysters.com

In de onlangs geopende proefkeuken worden oesters en licht aangebakken scheermessen geserveerd…………………. Mmmmm, wat een smaaksensatie! Deze proefkeuken wordt gebruikt om culinair Nederland te laten kennismaken met de prachtige producten van Le Petit Pecheur.

Het avondprogramma krijgt een vervolg in Restaurant De Oude Sluis in Wemeldinge, hetgeen ook een ware smaakbelevenis blijkt te zijn. We zullen het menu niet aan iedereen verklappen, maar dit adres is een ware aanrader voor een avondje smullen. Organisatoren Peter en Marjan Ganseman en hun medewerkers hebben veel uit de kast gehaald om de PCH een fantastisch Zeeuws weekend te bezorgen. En het wordt na een overnachting, in het enige hotel dat het dorp rijk is, nog beter.