Skip to main content

Begin 2020 staken Jur en Elly de Graaf veel werk in de jaarlijkse PCH opwarmrit in samenwerking met Porsche Centrum Eindhoven en -Maastricht. De teleurstelling was groot toen de rit vanwege de Corona maatregelen moest worden afgelast. Pas in de tweede helft van 2021 werd dit weer mogelijk en de tourrit ‘In de voetsporen van Vincent van Gogh’ werd op de evenementenkalender gezet op 22 & 29 augustus. In het verleden waren er gemiddeld zo’n 200 deelnemers bij de opwarmrit. Dat aantal was nu niet mogelijk omdat er geen geschikte horecafaciliteiten te vinden waren voor zo’n grote groep. Daarom werd de rit verdeeld over twee groepen. De eerste rit voor leden van de PCH en een week later nog eens herhaald voor klanten van Porsche Centrum Eindhoven en -Maastricht. Beide ritten waren volgeboekt met 100 deelnemers.

De start bij Porsche Centrum Eindhoven bestond uit een drive through, nadat er vanuit een kraampje koffie en wat lekkers werd geserveerd. Tijdens de drive through langs de ingang van de showroom werden de roadbooks en goodie bags uitgereikt. Daarna volgde nog een fotomoment naast de auto met een jonge versie van Vincent van Gogh; een met bodypaint uitgedost model. De leukste foto zou beloond worden met een nageschilderde versie van die foto, die nog voor het einde van de rit klaar zou zijn.

Daarna volgde een rit door Brabant langs vele plaatsen waar herinneringen aan Vincent van Gogh te vinden zijn. Dat bleken er veel meer te zijn dan menigeen verwachtte. Gaandeweg kregen de deelnemers een aardig kijkje in het leven van Vincent van Gogh in Brabant. Er waren onderweg geen opdrachten of foto’s die gevonden moesten worden. De vragen werden aan het einde van de rit gesteld. Dus opletten onderweg en veel aantekeningen en foto’s maken van plaatsen en gebeurtenissen waarover vragen gesteld zouden kunnen worden. De laatste stop was bij het Vincent van Goghhuis in Nuenen, dat exclusief voor de deelnemers aan de rit opengesteld was.

De rit was uitgestippeld op de bekende wijze met aanwijzingen als ‘na 400 meter rechtsaf’. Dat format leverde wel een probleem op voor de Taycan rijders onder de deelnemers. In de Taycan zit namelijk geen knopje om de dagteller op nul te zetten. Dat moet gedaan worden via meerdere stappen op het centrale touchscreen. En dat is gewoon niet te doen. De oplossing: de bijrijder moest steeds de afstanden bij elkaar tellen om de totaalstand op de dagteller uit te rekenen. Door afrondingen gaf dat hier en daar wel een verschil met de aanwijzingen in het roadbook.

Het eindpunt van de rit was bij restaurant Kir Royal in Schijf. Hier kregen de deelnemers de vragenlijst die moest worden ingevuld onder het toeziend oog van Jur de Graaf om te voorkomen dat de antwoorden op Google konden worden gezocht. De vragen bleken voor de meesten best tegen te vallen. Maar ja, hoeveel aantekeningen kun je maken onderweg? Na het inleveren van de vragen dacht iedereen klaar te zijn, maar dat bleek een illusie. Er kwam ook nog een opdracht om een tekening van een Porsche model te maken. Dat leverde een aantal hilarische plaatjes op, maar ook een paar hele fraaie.

Na het uitgebreide en uitstekende buffetdiner volgde de prijsuitreiking. De eerste plaats was voor Mario Neijts, met Jan Harm Spijkervet op de tweede plaats en Ad van Walcheren op plaats drie. De troostprijs was voor Henk de Jongh en van de foto die was gemaakt van Michel Klinge en zijn bijrijder was een fraai schilderij gemaakt dat Michel mee naar huis mocht nemen. Na het dankwoord aan Jur en Elly door Walther Blijleven volgde nog een dessertbuffet, waarna iedereen weer huiswaarts keerde.

Een zeer geslaagde rit met een culturele inslag die als gewoonlijk perfect georganiseerd was door Jur en Elly, waarvoor heel veel dank!

Voor het fotoversag: klik hier