Skip to main content

Het gelimiteerde 911_50 jubileummodel schittert als primeur op de internationale autoshow IAA in september in Frankfurt. Het betreft een gelimiteerde versie op basis van de Porsche 911 Carrera S. Er worden slechts 1.963 exemplaren van gebouwd, een aantal dat verwijst naar het jaar waarin de 911 zijn wereldpremière beleefde.

De gelimiteerde versie van de 294 kW (400 pk) sterke 911 Carrera S is uitgerust met de wide body die normaal alleen op de Carrera 4 modellen wordt geleverd. Porsche Active Suspension Management (PASM) – speciaal afgestemd op de grotere spoorbreedte, een sportuitlaatsysteem en het Porsche Dynamic Light System (PDLS) behoren tot de standaard uitrusting van de 911_50. De speciale 20-inchwielen zijn een ode aan de legendarische ‘Fuchs’-wielen. Ze zijn afgewerkt met matzwarte lak en voorzien van een gepolijst centraal deel. Verchroomde strips op de luchtinlaten voor, op de luchtroosters van de motorruimte achter en op het paneel tussen de achterlichten maken van dit jubileummodel een onderscheidende verschijning. Een andere technische highlight in de uitrusting is met bi-xenonkoplampen en dynamische bochtverlichting.

Het Porsche 50 jaar 911 jubileummodel is verkrijgbaar in twee unieke kleuren: geisergrijs metallic en grafietgrijs metallic. Hij is er ook in unilak zwart. Achterop is een tweekleurige badge gemonteerd met het opschrift “911 50” in 3D-effect. Dit speciale logo komt terug in een driekleurig reliëf op de hoofdsteunen en in twee kleuren op de toerenteller en de aluminium dorpelpanelen. Verder is het te vinden op het paneel voor de bekerhouder, samen met het unieke productienummer van de gelimiteerde jubileumversie. Andere uiterlijke kenmerken zijn de hoogglanzende ruitomlijsting en de sportief vormgegeven buitenspiegels die op de deurpanelen zijn gemonteerd.

In het interieur verwijzen eveneens talrijke details naar de oorspronkelijke Porsche 911, zoals de tellers met groene wijzerplaten, de witte wijzers en de zilverkleurige kapjes op de as van de wijzers. Een andere specialiteit vormen de gedeeltelijk met leder beklede stoelen met een middenbaan van geweven stof dat doet denken aan de ‘Pepita’-ruit uit de jaren zestig. De schakelpook (of de keuzehendel van de PDK-transmissie) is afkomstig uit het Porsche Exclusive-programma. Ze zijn afgewerkt in geborsteld aluminium, net als de sierstroken op het dashboard, de deuren en de middenconsole.

De levering van de jubileumuitvoering start op 23 september, voor prijzen vanaf € 143.300,- voor de versie met PDK-transmissie en € 144.300,- voor de handgeschakelde versie. De prijzen zijn excl. BTW en BPM.