Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 12

De Porsche GT3 Cup Challenge gaat met ingang van het autosportseizoen 2013 van start in de Benelux. Deze Challenge is een officieel door Porsche Motorsport ondersteund autosportplatform voor rijders, teams en fans. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt opgezet in samenwerking met D´Ieteren Porsche Import (België), Pon Porsche Import (Nederland) en de Luxemburgse Porsche-importeur Autosdistribution Losch.

De auto
De basisauto voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is de 911 GT3 Cup van het type 997 (tweede generatie). Deze is gebaseerd op de straatversie van de 911 GT3 RS. De raceversie heeft een vermogen van 450 pk. Dat maakt de Porsche GT3 Cup Challenge tot de snelste merkencup van de Benelux. Overigens staat de inschrijving ook open voor 911 GT3 modellen van de eerste generatie 997 en optioneel zelfs voor 911 GT3 Cup-modellen van het type 996. Ofwel: alle recente Porsche 911 GT3-racers in één kampioenschap.

Professionele coureurs en gentleman-drivers
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kent verschillende klasses. In de Pro-klasse wordt de auto bestuurd volgens de Pro-Am-structuur. Dat betekent dat een (semi-)professionele coureur en een gentleman-driver aan elkaar worden gekoppeld. In de Am-klasse die open staat voor 911 GT3-modellen van de eerste 997-generatie en de Club-klasse (911 GT3 996-modellen) worden uitsluitend gentleman-drivers toegelaten. Het openingsseizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux omvat zes evenementen op grote circuits in Nederland en België. De kalender voor 2013*:

DatumCircuitEvenement
2-4 meiSpa-FrancorchampsFIA WEC
17-20 meiZandvoortPinksterraces
7-9 juniAssen Dutch Power Pack
28-30 junZolder50-jaar Zolder
30-31 augZolder24 uur van Zolder
27-29 sepZandvoortDTM

* onder voorbehoud

Ray Uiterwaal, Algemeen Directeur Pon Porsche Import:
“Autosport en Porsche zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds de eerste auto die gebouwd werd. Tot op de dag van vandaag is deze historie een essentieel onderdeel van het bedrijf en haar auto´s. Met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux hebben we nu een officieel platform om deze verbintenis aan onze klanten te laten zien en tonen we de hoge prestaties en kwaliteiten van onze auto´s, zowel op het circuit als op de openbare weg.”

Neem voor meer informatie over de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux contact op via: GT3CupChallenge@GT3.nl