Skip to main content

SUOMEN vanhin automerkkikerho Porsche Club Finland täyttää 50 vuotta 2021, ja tätä juhlistetaan upealla juhlajulkaisulla joka ilmestyy juuri merkkipäiväksi. Kirja avaa aktiivisen, monipuolisesti jäsenilleen palveluita ja harrastusmahdollisuuksia tarjoavan kerhon toimintaa aina vuoden 1971 pienen ystäväporukan muodostaman yhdistyksen alkuajoista aina tämän päivän vilkkaaseen klubitoimintaan.

Porsche Club Finlandin 40-vuotisjuhlavuonna 2011 julkaistu ”Porsche Suomessa”-kirja saa näin arvoisensa jatko-osan päivitettynä painoksena, joka kirjoittaa yhteiseen muistiin klubin historian aiemman ohella myös viimeisen 10 vuoden ajalta, valottaa Porschen menestystarinaa suomalaisessa autoilukulttuurissa sekä avaa sitä millaisessa maailmassa perinteinen urheiluautomerkki joutuu toimimaan uuden vuosikymmenen avautuessa. Sekä Porsche Club Finlandin että Porsche Racing Club Finlandin toiminnassa aktiivisesti olleet ihmiset pääsevät valokeilaan. Harrastuksen ydintä ei myöskään unohdeta: kirjassa esitellään runsain kuvin ja sanoin merkittäviä suomalaisia Porscheyksilöitä.

Noin 300-sivuinen kirja on arvokas lisä kenen tahansa autoentusiastin, mutta erityisesti Porscheista, merkin Suomi-historiasta ja klubin toiminnasta kiinnostuneen kirjahyllyyn niin meillä kuin maailmallakin. Englanninkielisenä julkaistavan teoksen kirjoittajaksi on valittu auto- ja liikennetoimittaja Arttu Toivonen, joka ammatillisen mielenkiinnon ohella on Porscheharrastajana tuttu kasvo myös klubin tapahtumissa jo vuosien ajan.

Kirja ilmestyy kesällä 2021. Kirjan painos on rajoitettu 1971:een numeroituun kappaleeseen. Kappalehinta on 50 euroa. Kirjaprojektin rahoittamiseksi avataan elokuussa 2020 kirjan ennakkotilausmahdollisuus hintaan 40 euroa. Ennakkotilaushinta on voimassa 28.11.2020 asti. Kirjan tuki-ilmoituksen hinta on 100 euroa ja lisäksi halutuista erityisnumeroista (356,911 jne.) on mahdollisuus tehdä ostotarjouksia kauden loppupuolella järjestettävässä huutokaupassa.

Tuki-ilmoituksesta ja erityisnumeroista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä kirjan allekirjoittaneeseen.

Juha Saarentaus, kirjaprojektin vetäjä
s-posti: pcf50.book@porsche-club.fi
puhelin: 0400 413 025

Connect with Porsche Club Finland ry