Skip to main content
 Sunday, 26 March 2023
 Brabant Wallon, Namur et ses environs

Voor deze eerste toeristische uitstap van het jaar, verwelkomen wij jullie  in het Porsche Centre in Louvain-la-Neuve met ontbijt aangeboden door de concessie.

Elke deelnemer krijgt een Tripy-box, uw nieuwe metgezel voor die dag- een elektronisch roadbook. Deze box geeft in realtime de te nemen richtingen aan en stelt de passagier in staat te genieten van de landelijke landschappen die we doorkruisen.

De ochtendroute voert ons door een van de mooiste dorpen van Wallonië, Crupet. Vervolgens via de Bocq-vallei rijden wij Spontin door, om dan richting Custinne, Celles en Dinant, … te gaan. Wij zullen zo dikwijls de Maas volgen, dus 120 km zorgvuldig geselecteerde kleine wegen.

Onderweg, in Celles, lijkt het Château de Vêves rechtstreeks uit een sprookje te komen. Geniet trouwens ook van zijn prachtige torens en houtwerk.Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. En daar is onze eerste halte gepland met bezoek aan de wapenkamer en natuurlijk een verfrissende pauze.

Voor de lunch verwachten wij jullie aan het meer van « L'eau d'Heure », bij het restaurant Golden Lakes waar de chef ons een 3-gangenmaaltijd aanbiedt.

( vooraf bij allergiëen  verwittigen aub )

Trio van iberische kroketten, parmezaan en gamba's

***

Gekonfijte eendenbout, gepocheerde appel en gevulde sjalotten met Banyuls

***

Wentelteefjes en gekarameliseerd seizoensfruit

In de namiddag, altijd via landswegen, rijden wij naar de luchthaven Namen-Temploux, wij doorkruisen dan St-Hubert en zijn basiliek, Mariembourg, Hastière en Anhée. Op de luchthaven, bieden wij jullie de traditionele afscheidsdrink aan en de prijsuitreiking, gebaseerd op de vragenlijst.

Om je deelname te bevestigen, vragen we je om vóór 10 maart op de bankrekening van de club BE84 4337 0190 5159 of Paypal het bedrag van 275,00 euro te storten voor een wagen en zijn 2 inzittenden (299,00 euro voor niet-leden).

Om de kwaliteit van de dienstverlening op deze dag te behouden, is dit evenement beperkt tot maximaal 40 auto's. Wacht niet tot de deadline om in te schrijven...