Skip to main content

Woensdag, 18. Juli 2018 - Zondag, 22. Juli 2018

Oostenrijk

Voorinschrijving Ennstal Classic

Fabrieksbezoek BMW / Automuseum Maybach
Fabrieksbezoek Mercedes Benz / Auto & Techniek Museum Sinsheim
18 t/m 22 juli 2018Voorlopig programma:
Het programma van deze reis staat nog niet vast, maar in de eerste opzet is deze als volgt:

  • Dag 1 (woensdag 18 jul): Op eigen gelegenheid naar Ennstal (1000 km).
  • Dag 2 (donderdag 19 jul): Ennstal Classics. Bekijken van het deelnemersveld en aanwezige auto’s.
  • Dag 3 (vrijdag 20 jul): Ennstal Classics deelnemersveld en in de middag een mooie rit naar Munchen.
  • Dag 4 (zaterdag 21 jul): We brengen een bezoek aan BMW. Het futuristisch ogende BMW Welt is geen museum en geen expositieruimte. De Beierse autofabrikant zelf noemt het ‘home of the brand’, waar u de nieuwste snufjes kunt zien en desgewenst uw nieuwe auto van de Bayerische Motoren Werke kunt ophalen. Het nieuwe BMW Museum is met 5000 vierkante meter expositieruimte maar liefst 5x groter dan het oude museum en geeft een gedetailleerd overzicht van de ontwikkeling van de auto-industrie in Beieren. Een rondleiding door de BMW fabriek is de droom van elke BMW-fan. De rondleiding duurt twee uur en geeft u een blik in de productie van een auto. Van de aluminium platen en andere onderdelen tot het eindproduct, een glanzende BMW. Adres: Petuelring 130 Munchen. In de middag rijden we door en brengen we (al de tijd het toe laat) een bezoek aan het Maybach Museum. Deze presenteert een unieke tentoonstelling over de geschiedenis en de producten van Karl en Wilhelm Maybach.
  • Dag 5 (zondag 22 jul): In de ochtend bezoeken we het Mercedes-Benz Museum (Mercedesstr. 100, 70372 Stuttgart). In de middag rijden we op eigen gelegenheid huiswaarts, maar de echte fanatiekeling brengt nog een bezoek aan de tentoonstelling in het Auto & Techniek Museum Sinsheim. Deze geniet wereldwijde bekendheid, mede dankzij de ruim driehonderd auto’s uit alle tijdperken. Daarnaast vindt u hier tal van rariteiten, een grote collectie Mercedes-Benz auto’s en de grootste Maybach-collectie van Duitsland.Wat is inbegrepen:
- Routeboek
- 4 overnachtingen waarvan 3 met diner en ontbijt
- Toegang tot de musea
- Indicatie kosten: 350,- p.p.

Voorinschrijving:
Graag nodigen wij u uit om u aan te melden voor de Ennstal Classic en fabrieksbezoekeni. Het betreft hier een voorinschrijving waarbij we graag reactie ontvangen vóór 20 januari om de plannen verder gestalte te geven (ivm minimum aantal benodigde aanmeldingen). Aanmelden via: Ec@klassieke911912.nl met opgave van het aantal personen en het aantal 1- of 2 persoonskamers.

We zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet.
Met vriendelijke groet,
De Evenementencommissie
Klassieke Porsche 911 & 912 Club Nederland