Skip to main content

Technische dagen op 14 en 15 april jl.

De technische dagen op 14 en 15 april jl. stonden geheel in het teken van het elektrische circuit van onze auto's. Vanwege de grote belangstelling en het aantal inschrijvingen werd besloten de deelnemers over de zaterdag en zondag te verdelen.  

Onze auto’s zijn behoorlijk op leeftijd en hierbij kunnen dikwijls elektrische storingen ontstaan. Nu is bij het Eerste Hulp Bij Pech pakket ook een multimeter aanwezig, maar hoe gebruik ik deze eigenlijk? Hoe meet ik spanning, stroomsterkte en weerstand? Wat moet ik meten om een storing vast te stellen? Hoe lees ik een elektrisch schema? Hoe werkt het start- en laadcircuit (dynamo)? Hoe werkt onze ontsteking? Welke mogelijke defecten kunnen hierin optreden en hoe controleer ik dit? Na een paar weken stilstand is mijn accu leeg…hoe kan dit?.....hoe meet ik welk component stroom verbruikt terwijl de sleutel uit het contact is? Bij al dit soort vragen werd uitgebreid stilgestaan zo ook bij veel voorkomende oorzaken van elektrische storingen.

Verder werd gedemonstreerd hoe je een dimlicht relaisset inbouwt. De huidige H1 en H4 lampen vragen een hogere spanning, deze loopt door de (kostbare en zeldzame) lichtschakelaar van onze klassieker. Ook treedt er door de vrij lange en dunne kabelstreng spanningsverlies op bij de koplampen, waardoor zij iets zwakker branden. De dimlicht relaisset spaart de lichtschakelaar en doet de koplampen feller branden.

Verder hebben onze 911 en 912 modellen een dashboardverlichting die niet gezekerd is. Hierdoor kan een kortsluiting ernstige gevolgen hebben. Er werd uitgelegd en getoond hoe je deze eenvoudig en doeltreffend kan voorzien van een zekering.

Al met al twee zeer leerzame dagen onder leiding van Peter Broerse en Albert Vos.