Skip to main content

Paasrit maandag 18 april 2022

Foto impressie van de door Jan Broekhuizen uitgezette Paasrit door het mooie West-Friese landschap, waaraan door niet minder dan 36 equipes werd deelgenomen. De traditionele Paasrit vormt in de regel de start van het Porscheclub seizoen, maar vanwege de Covid-19 pandemie was deze in 2020 en 2021 uit de kalender geschrapt en was de voorlaatste versie zodoende op 22 april 2019. Aan het aantal deelnemers viel af te lezen dat men er weer zin in had. Daarbij waren de weergoden de club goed gezind, want het was een uitzonderlijk mooie zonnige voorjaarsdag.

Vanaf een uur of tien in de ochtend verzamelden de deelnemers bij De Rijper Eilanden aan de rand van het dorp De Rijp. Er was ontvangst met koffie,  thee en gebak en de clubleden hadden elkaar genoeg te vertellen. Na een kort welkomstwoord en de nodige uitleg over de route door organisator Jan Broekhuizen werden de roadbooks uitgedeeld en vertrok het gezelschap in kleine groepjes in noordelijke richting door het West-Friese landschap. De route voerde langs sloten, vaarten en droogmakerijen en door idillysche dorpjes als Graft, Verlaat, Lambertschaag, Abbekerk en Twisk. Onderweg verschillende molens waar een kijkje kon worden genomen, bijvoorbeeld in de Museum Molen in Schermerhorn. Verder stonden er de nodige bollenvelden in bloei, een kleurrijk landschappelijk schouwspel! 

De lunch was op eigen gelegenheid, veel equipes streken in Medemblik neer op een terras aan de haven. In dat plaatsje werd kort daarvoor door een grote groep deelnemers gestopt bij het station van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, die met historisch stoomtrammaterieel een dienst uitvoert op de toeristische spoorweg Hoorn – Medemblik. Een schitterend schouwspel!

Aan het einde van de middag streek het gezelschap neer op het eindpunt, restaurant Het Station in Enkhuizen. Het station Enkhuizen is een van de zes kopstations die nog over is uit 1886. Aan dit heerlijke rustpunt aan de haven werd een diner uitgeserveerd waarmee de dag werd afgesloten. Van de auto's op de parkeerplaats bij het restaurant en het vertrek na afloop zond Wilhelmien Stam een alleraardigst YouTube filmpje in: https://www.youtube.com/watch?v=rs4MbZNvzD8&ab_channel=WilhelmienStam.

Mede dankzij de perfecte organisatie, de hoge opkomst en het schitterende voorjaarsweer een geslaagde en supergezellige start van het Klassieke Porsche 911 & 912 Club seizoen!

Foto's: Beau-Valentijn Bezem
Tekst: Marc Bezem, redacteur - webmaster