Skip to main content

Hieronder treft u auto's van leden aan.

Leden die interesse hebben in een plaatsing op deze site kunnen een foto met een kort verhaaltje naar de webmaster toe mailen of sturen.


Alex en Simone Assink en hun 911 Targa 2.4S

Inmiddels is Alex met een in Los Angelos gekochte 911S Targa uit 1973 aan de gang gegaan: compleet gestript en gericht op de Celette bank. Zijn volledige verhaal komt eraan...hier wat foto's (zomer 2008).

Sinds 2002 zijn wij in het bezit van een klassieke Porsche. De keuze voor de 911 was eigenlijk niet zozeer ingegeven door de jongensdroomachtige sentimenten, maar meer uit praktische overweging omdat dit een van de weinige kwaliteits oldtimers is waarin je met 2 kleine kinderen, sportief en open kunt rijden.(En natuurlijk heb ik een beetje last van de jongensdroom en de rijkspolitie herinneringen etc.)

Onze eerste 911 was een 2.2T Targa uit 1971, die toch wel wat meer slechte plekjes had dan ons lief was en nadat de motor kapot was gegaan, hebben we ons in een volledig restauratie traject gestort dat uiteindelijk 4 jaar doorlooptijd zou hebben.

Een paar jaar geleden hebben we een 911 2.4S Targa gekocht die een soortgelijk traject in is gegaan. Helaas loopt dat traject door diverse omstandigheden een beetje langer dan gedacht en is de 911 2.2T al wel verkocht. Hopelijk zal de 2.4S zomer 2011 weer op de weg komen.
Victor Klaren bij zijn Porsche 911S 2.2 Targa (1970)Deze auto heb ik in december 1995 gekocht bij Berry Smits. De auto is geïmporteerd uit de USA en de injectie was daar al vervangen door carburateurs. Tot mijn verbazing loopt de topsnelheid tot net over de 240 km/uur dus lijkt de auto meer vermogen te leveren dan de standaard 180 pk. Het interieur is uitgevoerd met originele Recaro sportstoelen. Een radio uit die tijd zou het geheel compleet maken. Direct na aanschaf heb ik de motor voorzien van hydraulische nokkenaskettingspanners en verder is de auto behandeld met Dynitrol om voor eens en altijd af te rekenen met roest. Na een paar jaar is de auto geheel gerestaureerd (geen laswerk) en weer in zijn originele kleur, signaal oranje, teruggebracht. Een paar jaar na de restauratie is tot slot de versnellingsbak gereviseerd en dat is een wereld van verschil. De auto verkeert nu in zeer goede conditie en in 2002 zijn we er zelfs mee naar Italië en Monaco gegaan. Een schitterende reis om te maken mits je een beetje Spartaans bent ingesteld. Het is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.Wim van Houtum en zijn Porsche 911S Targa uit 1967Na erg lang zoeken is het me dan eindelijk gelukt, ik heb mijn originele Europese Porsche 911S Targa met korte wielbasis en matching nummers. Het is een bourgondisch rode (kl.nr. 6808) met geboorte-datum 9-11-1967 (d.i. een leuk detail) en met de opties: de zeldzame vaste achterruit (zonder achterruit verwarming) en de welbekende Webasto kachel, deze is dus ook losgekoppeld i.v.m. brandgevaar. De eerste productie Targa kwam op 23 januari 1967 uit de fabriek rollen. In dit modeljaar (1967) werden er 483 Targa's afgeleverd met de 160 pk sterke 901/02 S-motor (80 pk/l in 1967!!!). In modeljaar 1968 (Aug. 1967 t/m Juli 1968) werden er 442 911S Targa's afgeleverd waarvan mijn Targa er èèn is en wel de 111de. Dit zijn de enige twee jaren dat de Porsche 911S Targa met korte wielbasis werd geproduceerd, er zijn er dus nooit meer geproduceerd dan 925!!! Deze korte wielbasis Porsche 911S is berucht om haar weggedrag en wordt in de boeken daardoor vaak aangeduid als: "de Porsche met de happy tail". Mijn Targa werd geleverd op 7 december 1967, door de Belgische Porsche importeur d'Ieteren, aan dhr. Palmer in Gibraltar waarna deze in 1977 door dhr. Wykes uit San Diego werd gekocht. Dhr Wykes heeft de auto in 1994 verkocht, mijn Targa heeft dan ook een zeer groot deel van haar bestaan in het droge zonnige Californië doorgebracht (geen roest problemen). Dhr. Smid uit België is de eigenaar geweest van 1997 t/m 1998 waarna dhr. van der Linden de auto heeft gehad tot mei 2004. Ik ben sindsdien de gelukkige eigenaar van deze zeldzame originele Europese Porsche 911 2.0S Targa uit 1967 met korte wielbasis en matching nummers.

Wim en Corry den Heijer en hun Porsche 911 2.4T Targa uit 1973Mijn aankoop van een oldtimer Porsche is er een van: "toeval bestaat niet". Bij een fietstochtje door de polder bij Hellevoetsluis stuiten wij op een exemplaar in de tuin van een boer. Als wij belangstelling tonen blijkt de wagen al zo goed als verkocht.
Twee maanden later meldt een van onze vrienden dat de wagen wederom te koop staat. De vele aspirant-kopers haakten af vanwege het niet hebben van voldoende geld. Er volgen merkwaardige onderhandelingen, maar op 7 november 2003 komt de boer de auto bij ons thuis afleveren en zijn wij de trotse nieuwe eigenaar en worden lid van onze club onder nummer 524.
De auto verkeert in een goede staat qua carrosserie maar de motor geeft enige rook bij het starten (zuigerveren slecht of meer?) en ploffen in de uitlaat bij het stationair draaien. De auto is een Targa uit februari 1973 met een 2.4 motor (140 pk) en heeft "matching numbers". De auto is in 1993 geïmporteerd, met een rode kleur, uit Californie door de eigenaar waarvan wij de auto hebben gekocht. De originele kleur is bruin (Sephiabraun). In die elf jaar is er maar weinig mee gereden en altijd in de garage gestald geweest. Volgens de bijbehorende papieren, met daarbij het originele Porsche boekje heeft het onderhoud en APK plaatsgevonden bij de Porschegarage van Zweeden in Middelburg. De huidige stand op de teller is 76.000 miles. Maar waarschijnlijk is dat 176.000.

Wij zijn nu zover dat wij het beter vinden om de motor op korte termijn te laten reviseren en er dan gelijk hydraulische kettingspanners in te laten zetten. Alle informatie, wetenswaardigheden en tips over aanpak en ervaringen met bedrijven zijn dan ook zeer welkom. Verras ons met uw reacties op onze e-mail wheijer@chello.nl. Uiteraard ben ik zonder meer bereid om die gegevens samen te vatten en met mijn bevindingen in het clubblad te plaatsen om leden in voorkomende gevallen te informeren bij hun eigen afwegingen.


 

De 911S van René Hazejager (1972)

Deze S komt oorspronkelijk uit Italie en is door ons (met mijn zoon Sven) in november 2000 zelf door de RDW gehaald. Afgeleverd in november 1972, dus model 1973. Toen was de gelezen km-stand 33.000 en nu 53.000. Inmiddels is er wel het nodige aan gesleuteld! Uitsluitend aan de motor en het onderstel, want de carrosserie en het (Recaro)interieur waren prima.

Wordt vervolgd....

Inmiddels is de wagen winterkaar: nieuwe olie (zat er al twee jaar in) en een additief (loodvervanger) in de benzine gedaan om het verouderen van de benzine tegen te gaan (zo goed mogelijk, er wordt vocht opgenomen). Remolie was al vervangen (wissel ik ook om de twee jaar). E.e.a. is door Piet Kraan uitgevoerd. Hij heeft gelijk de kleppen gesteld (3 van de 12 stonden goed en de rest ietsje er naast).

In het voorjaar van 2007 naar het Zwarte Woud gegaan, op 23 maart (lente!) wilden we weg...zie foto onder.

Inmiddels zijn beide aandrijfassen vervangen vanwege een hardnekkige trilling achter bij ca 135 km/h. Nu is dat weg en als bonus is een zeer gladde en soepele aandrijving tevoorschijn gekomen; vooral te merken wanneer hard wordt opgetrokken in twee en drie. De speling in de homokineten was niet te voelen met handkracht (na demontage). Gelukkig werkte deze relatief dure ingreep perfect uit.

Eind 2007 begin 2008 is er een ander stuur ingekomen, is het leer op het dashboardkastje vervangen en is een short-shift setje gemonteerd in het schakelmechanisme onderaan de pook in de tunnel.

De zitpositie is nu perfect doordat het stuur (ook kleiner!) ca. 4cm dichterbij is komen te staan. Het leer is bij een lokale stoffeerderij gehaald en op het alumiumframe van het dashboardkastje gelijmd. Dit profiel moest er met een broodmes afgehaald worden.

APK 19 juli 2010, helaas...afkeur op twee punten: ruitensproeier rechts zat verstopt (terugslagklepje (?), Piet Kraan heeft 't me al meegegeven) en het rechter voorwiellager was lawaaiig, maar had geen speling. De keurmeester hield zijn vinger op de fusee en voelde trillingen. Jammer, de APK is reeds verlopen en zo snel is dit ook weer niet hersteld in vakantietijd. Maar het zekere voor het onzekere genomen en de wagen on-line bij de RDW geschorst voor 23,90. Wel dient opgemerkt dat de keurmeester ontdekte dat drie van de vier inbusbouten van de aandrijfas op het wiel los zaten(!). Meteen weer vast gezet, maar het geeft wel stof tot nadenken. Wordt vervolgd.