Skip to main content

Voorjaarsrit, zondag 21 april
Deze keer wordt de rit niet op 2de paasdag gereden, maar op zomaar een zondag in april. En geheel volgens traditie een stralende dag, dus vol goede zin richting Zaltbommel, want daar is het startpunt.

Als we binnenkomen, staat de gebak al klaar en ruikt het heerlijk naar koffie. Voor deze keer mogen we de auto's voor het restaurant parkeren. Totaal wel 28 stuks, wat een leuk plaatje oplevert en heel veel bekijks van de omwonenden en politie. Gezellig om iedereen weer te zien na de winterstop. Al gauw staat een groot gedeelte van de aanwezigen buiten tussen de auto's te kletsen en elkaars bezit te bewonderen. Maar dan wordt het toch de hoogste tijd om te starten en Gijs legt ons het routeboek uit. De rit is opgesplitst in 2 gedeelten, bolletje pijl en tekst beschrijving. Hier tussendoor zijn een paar vragen verstopt die we moeten oplossen.

Wij gaan als één van de laatsten weg, want we blijven maar kletsen. Als we dan eindelijk op weg zijn, lopen we al meteen vast bij de tweede tekening. Ach, we beginnen opnieuw. En nog eens een keer opnieuw, want we konden maar niet goed op weg komen. Gijs had alles echt goed uitgelegd, maar ja, wij gewoon niet goed opgelet. Niet getreurd, we hebben het uiteindelijk gevonden en toen ging het als vanouds. Gewoon aanloopmoeilijkheden zullen we maar zeggen, want het was vandaag voor het eerst dat we als deze combinatie bestuurder/navigator een rit reden. De route liep door prachtige delen van het grote rivieren gebied. Omdat er gelukkig geen tijdsdruk achter zat, kon je als je zin had ergens een terrasje pikken, wat ook veelvuldig gedaan werd. Halverwege maakten wij een stop bij een klein museumpje, waar een beeld werd gegeven van wat er zich allemaal in dit rivierengebied heeft afgespeeld in de loop der jaren.

De rit eindigde in het plaatsje Leur. Bij een drankje in de zon konden we weer bijkomen van de rit. Daarna stond er een geweldige koffietafel voor ons klaar. De enige opstoppingen die we deze dag hadden waren niet zozeer in het verkeer, maar meer aan de koffietafel, omdat men vergat door te lopen, want men was nog steeds niet uitgepraat over "de Porsche". Toen de inwendige mens was verwend, kregen we van Gijs de uitslag van de rit. Er waren 3 auto's die foutloos hadden gereden. Onze jongste meerijder Laura mocht van de 3 een formulier trekken en zo de plaatsen 1, 2 en 3 bekend maken. Er waren weer mooie prijzen voor de 3 winnaars.

Het was een heerlijke dag. Gezellig om iedereen weer terug te zien en de nieuwe leden te kunnen begroeten.

Guy Machiels en Hermie van Laar