Skip to main content

Zondag, 17. Juni 2012

Meteren/Wijk bij Duurstede

Beste Klassieker liefhebber,

Een onvergetelijke toertocht door Midden Nederland voor het goede doel.

Dutch MG Car Association organiseert samen met Lions Club Wijk bij Duurstede Levefanum op 17 juni 2012 voor de tiende keer MeGaDuurstede 2012.

Deze, inmiddels traditionele toerrit, start in Meteren en eindigt zoals gebruikelijk tussen 14.00 en 15.00 uur in het historische centrum van Wijk bij Duurstede dat voor deze gelegenheid weer volledig in het teken staat van de schoon gepoetste Gouden Koets!

DMGCA heeft voor haar tweede lustrum de Lions Club gevraagd dit evenement mede te organiseren, Hierbij komt een groot deel van de inschrijving, die dit jaar daardoor iets hoger is dan normaal, ten goede aan de Stichting Wijkse Projecten. De Stichting Wijkse Projecten is gestart met herbouwen van een “Krommerijnder” vanwege de cultuur-historische waarde ervan en doet dat o.a als project voor jongeren met een lichte beperking in Wijk bij Duurstede en/of als onderdeel van een leerproject met een ROC. Het project wordt in nauwe samenwerking met de Stichting “Binding” en Museum Dorestad gerealiseerd.

Zoals bij al onze evenementen zijn ook nu old- en youngtimers van alle merken van harte welkom, net als deelnemers met een cabriolet.

 

Tijdens deze rit van ongeveer 100 kilometer kunt u op diverse plaatsen stoppen voor diverse bezienswaardigheden en om deel te nemen aan een echt Wijk’s evenement: Kersenpitspuwen. Hierbij wordt u uitgedaagd de pit over de grootste afstand weg te spuwen. Natuurlijk kunt u ter plekke ook een portie lekkere verse kersen kopen! Na aankomst in Wijk bij Duurstede kunt u op uw gemak nog even door het historische centrum van dit stadje wandelen en bij een van de gezellige restaurants een versnapering gebruiken.

Terwijl u uw auto op het Marktplein heeft geparkeerd, zal door een jury de leukste/meest bijzondere equipe worden uitgekozen en wordt het eindklassement van het kersenpitspuwen opgesteld.

Om circa 16.00 uur wordt de rit afgesloten met een prijsuitreiking, zodat u weer op tijd voor de buis kunt zitten voor Nederland – Portugal!!!

Vaderdagtip

Sinds enkele jaren wordt MeGaDuurstede op Vaderdag verreden, het is een leuk idee om samen met uw vader of grootvader, zoon, dochter, kleinzoon of kleindochter deel te nemen aan een mooie toertocht.

 

Inschrijving

U kunt zich inschrijven door u (bij voorkeur) aan te melden via onze internetsite: www.dmgca.nl en www.megaduurstede.nl

Hier vindt u een inschrijfformulier dat u online kunt invullen en betalen. U vindt hier ook nadere gegevens over de rit.

Het inschrijfgeld bedraagt € 85 (voor een equipe van 2 personen). Wordt door meer dan 2 personen deelgenomen dan wordt per extra persoon € 15,- in rekening gebracht.

Voor dit inschrijfgeld ontvangt u:

Een routeboek, koffie en gebak bij de start, lunch, rallyschild, zak kersen en deelname aan het kersenpitspuwen.

 

Jubileumkorting

Deelnemers die in het verleden hebben deelgenomen aan MeGaDuurstede krijgen € 10,- korting op het inschrijfgeld (jaar van deelname vermelden bij de inschrijving).

De inschrijving sluit op 6 juni 2012

LET OP: uw inschrijving is pas definitief na betaling van de deelname-kosten.

Opmerking: bij sommige providers komt de automatisch verzonden bevestigings e-mail helaas in de spambox terecht, wij verzoeken u dan ook om na inschrijving en bij het uitblijven van een bevestiging uw spambox te controleren.

met vriendelijke groet,

Bestuur Dutch MG Car Association