Skip to main content

Cars & Coffee bij Porsche Classic Center Gelderland 

De tweede Cars & Coffee meeting van dit jaar werd op zaterdag 15 oktober jl. gehouden bij Porsche Classic Center Gelderland in Heteren. Eigenaar Mark Wegh heette ons van harte welkom in de schitterende showroom van het eind 2015 geopende Porsche Classic Center.

Achter het al bestaande Porsche Centrum Gelderland verrees in 2015 een uniek Porsche Classic Center. Uniek omdat dit destijds het eerste officiële Porsche Classic Center ter wereld (!) was met een ‘eigen’ pand. Die unieke status geldt nog steeds al zijn er al wel (bouw)plannen in Las Vegas en in Frankrijk, maar die zijn nog niet gerealiseerd. 

Mark Wegh zelf gaf de ruim 60 deelnemers na de ontvangst met heerlijke koffie en een versnapering een rondleiding door het bedrijf , door hemzelf betiteld als "de ultieme snoepwinkel" wat in feite ook zo is. Het Classic Center heeft een oppervlakte van ruim vijfduizend vierkante meter en is volledig gewijd aan klassieke Porsches. Een jaar na de opening is het nog nagelnieuwe onderkomen feitelijk al te klein, er wordt binnenkort gestart met een uitbreiding van nog eens 600 m2. De showroom biedt plaats aan vijfentwintig klassieke Porsches. De werkplaats is ingericht voor reparatie van acht klassieke Porsches en er is ook een schadeherstel-, restauratie- en poetsafdeling. Volgens Mark wordt letterlijk alles geheel in eigen huis gedaan, op de bekleding en stoffering na. In principe kan aan elke wens van de klant worden voldaan en dankzij een omvangrijk netwerk lukt het om aan alle benodigde (originele) onderdelen te komen.

Na het bezoek aan de showroom en werkplaats werden we uitgenodigd een kijkje te nemen in het "walhalla" op de eerste verdieping. Hier staat een enorme collectie exclusieve Volkswagens, Audi's en Porsches uitgestald. Bijna zonder uitzondering zeer bijzondere en unieke auto's; ongerestaureerd, speciale oplagen, bijzondere historie noem maar op. Daaronder drie (!) stuks 1964'er 901 / 911's, een 918, een 911R en talloze GT2's, GT3's en RS'sen van alle generaties. Ook staan er vitrines vol modelautos'en ander moois. Mark heeft zo'n 25 jaar aan deze verzameling gewerkt, de laatste 10 jaar zijn daar de Porsches aan toegevoegd. Desgevraagd gaat zijn hart het meest uit naar de in nieuwstaat teruggebrachte 1976'er Golf GTI, de eerste auto van dit model die destijds in Nederland werd geleverd. Daarnaast een 100% originele en ongerestaureerde 356 met een letterlijk volledige onderhoudshistorie én weinig kilometers. Allebei absoluut onvervangbare auto's volgens Mark.

Als dank voor de ontvangst en rondleiding is er voor de gastheer een prototype van de Klassieke Porsche 911 & 912 Club grillbadge. Deze one-off zal vast wel ergens een plekje in de omvangrijke collectie krijgen.

Marc Bezem