Skip to main content

"Voorkomen is beter dan blussen"
Lezing blussystemen voor de Porsche 911/912
Jan van Laar

Inleiding
Aansluitend aan de vorige Technische Meeting over brandstof systeem is mij gevraagd mijn informatie over brandblus systemen te delen. Ik ben geen brandweerman en wat hierna volgt zijn vooral mijn bevindingen van eigen onderzoek naar de verschillende opties. Elke verhaal over brandblussen start vrijwel altijd met de bekende slogan: “Voorkomen is beter dan Blussen”.

In de vorige Technische Meeting van 21 februari jl. heeft onze technische man Peter Broerse uitgebreid besproken wat aan onze auto's de aandacht vraagt ten aanzien van het brandstof systeem en vooral aandacht voor de kwetsbare flexibele slangen in verband met brandgevaar. Voor wie het gemist hebben is het artikel hiervan op de website beschikbaar.

Opties voor blussen en de verschillende blussystemen
In mijn zoektocht naar een brandblusser voor in de auto zag ik een advertentie van KNAC waarin een Aerosol blusfles werd aangeboden in zo ongeveer het formaat van een grote spuitbus. Voor mij was dat een eerste kennismaking met Aerosols als blusmiddel en ik ben daar eens verder in gedoken, waarbij ik een interessante optie vond in FirePro.

Maar eerst even wat begrippen en een algemeen overzicht van alle verschillende systemen.

BRAND = Brandbaar materiaal + voldoende hoge Temperatuur + Zuurstof. 

Brand blussen is met de conventionele blusmiddelen niets anders dan 1 van de 3 wegnemen waardoor de chemische reactie (BRAND) stopt. De meest bekende methodes:
1. Afkoelen  d.m.v.  water
2. Zuurstof  toevoer afsluiten middels CO2 of Schuim

Blusmiddelen
Vloeistof / Vaste stof
Water                         Niet geschikt voor vloeistof branden en veel nevenschade
Poeder                       Residu van het blusmiddel is erg corrosief
Schuim                       Als losse blusser een goede optie

Gassen
CO2                            Geschikt blusmidde, vereist bijna dubbele capaciteit tov. schuim (grotere blusser)
NOVEC 1230             Geschikt. Meestal als vast ingebouwd systeem
FM-200                       Geschikt maar bevat HFC (minder dan 't verboden HALON). In sommige landen al verboden.

Aerosol
FirePro                       Geschikt en heeft mijn persoonlijke voorkeur.

Aerosols
Een interessant verschil tussel Aerosols en de andere blusmiddelen is dat een Aerosol opslagclinder (cartridge) niet onder druk staat. Dat heeft aantal voordelen:
1. Geen jaarlijks onderhoud / controle. Alleen optische controle.
2. Geen gevaar voor rondvliegend projectiel als bij een aanrijding de cylinder beschadigd. 
3. Compact, hetgeen inbouw makkelijker maakt.

Een Aerosol cartridge bevat van elkaar gescheiden componenten welke als het activatie patroon geactiveerd wordt bij elkaar komen en het blusmiddel genereren. Het blusmiddel gaat vervolgens een chemische reactie aan met de brand waardoor het chemische proces wat wij herkennen als BRAND stopt.

FirePro 
Wie en Wat is FirePro? Quote van de website: FirePro designs, manufactures and distributes worldwide the environment friendly FirePro Condensed Aerosol Fire Extinguishing Technology Systems. FirePro is the leading brand in the condensed aerosol fire extinguishing technology for the past two decades. Over the last 20 years our company has built a global distribution network covering more than 110 countries across all continents. To date FirePro installations have been completed in more than 110 countries for a well-diversified portfolio of clients. FirePro is registered under the World Intellectual Property Organization (WIPO). Unquote.

Toepassingen
IT  ruimtes
Archief ruimtes
Scheepvaart
Bussen
Infrastructuur (bv: electrische panelen in de Coentunnel Amsterdam)  

Specifiek aan het systeem
Compact
Drukloos
Onschadelijk residu
Zeer gering onderhoud
15 jaar gegarandeerde levensduur

FirePro Aerosol Cartridge
  

Deze zijn in verschilende capaciteiten leverbaar en FirePro adviseert de benodigde capaciteit aan de hand van de ruimte welke het blusmiddel moet bestrijken. Specifiek voor de luchtgekoelde 911 / 912 is een grotere capaciteit geadviseerd wegens eventuele verliezen door het grote rooster. Het systeem wat ik met FirePro in detail besproken heb betreft een uitvoering met zowel automatische bediening door middel van een brandmelddraad en handbediend met een eenvoudige knop op het dashboard.

Componenten
Dit zijn de componenten voor zo’n systeem:
Cartridge
Control Box
Signaaldraad
    

Werking
Als signaaldraad door hitte geactiveerd wordt stuurt deze een BRAND signaal naar de Control Unit. De Control Unit activeert:
1. FIRE lamp op Dashboard
2. FirePro Cartridge
Met knop op Dashboard kan blussen ook handmatig gestart worden. Ook zonder brandmelding van het systeem, als back-up optie.

Voordelen
Schadeloos gas
Blussen met motorkap dicht dus geen extra zuurstof toevoer.
Systeem staat niet onder druk.
Geen frequente controle zoals bij onder druk staand systeem, alleen optisch.
Werkt met eigen back-up voeding ook volledig zelfstandig.

Eisen ten aanzien van inbouw
Minimale impact in de originaliteit van de auto:
- Montage
- Bedrading
Makkelijk te monteren
Niet in de weg voor standaard onderhoud
Efficiente plek voor bluswerking

Voorbeeld van cartridge in de auto

De rvs cartridge hier op de foto heeft aan de rechterzijde de aansluiting voor de activeringsdraad en bij activatie komt het blusmiddel aan de linkerzijde er uit. Blusmiddel verdeelt zich door de gehele ruimte, dus uitblaasrichting hoeft niet specifiek op de brandhaard gericht te zijn.

Makkelijke bereikbaar bij de klassiekers zonder K-Jetronic: alleen luchtfilter huis er af is voldoende. Zelfde plaats lukt ook voor de K-Jetronic autos (1974-1983), maar de rubber kap tussen luchtweger en gasklephuis er af halen is wel een lastiger klusje. 

Bij de 912 zouden we even apart moeten kijken want heb ik geen ervaring mee. Montage gaten vallen weg achter dempingsmat en achter de rugleuning van de achterzitjes. 

Tot slot
Hiermee hoop ik een redelijk beeld geschetst te hebben van de mogelijkheden en voordelen van een Aerosol blussysteem en van FirePro in het bijzonder. 

NB. Deze informatie is niet gebaseerd op enige (zakelijke) relatie met het bedrijf wat dit levert. Maar ik heb aan de hand van mijn conclusie wel een bezoek gebracht aan de  Nederlandse Agent van het betreffende merk waar ik positieve ervaring heb t.a.v. de interesse en meedenken voor installatie in een oude Porsche.

Jan van Laar