Skip to main content

Factsheet

  • Naam: Dick Bruil
  • Leeftijd: 50 years edition
  • Woonplaats: Wadenoijen
  • Burgelijke staat: Getrouwd met Sylvia, vader van 2 zonen Jesper (24) en Jorrin (22) en dochter Angret (18)
  • Auto: Porsche 911 2.2T Coupé Zilver 8080 uit 1970

Als jochie zat ik in de klas te dromen….. en toen kwam die 911 Coupé voorbij ! Liefde …..”. Het modelautootje uit de 70er jaren heb ik nog steeds in mijn bezit! Het Porsche virus had me dus al op jonge leeftijd te pakken. Als klein jochie op de lagere school begon het. Vlak in de buurt reed iemand Porsche. Een stukje omlopen dan maar! Maar het moment dat ik me stierlijk verveelde op mijn toenmalige opleiding ergens begin tachtiger jaren vergeet ik nooit. Ineens die 911 voor de stoplichten en ik hoorde dat bijzondere geluid. Door hart en nieren! Die week ben ik nog in Arnhem bij een Porschedealer geweest om eens te kijken, nog zonder rijbewijs ergens rond de 16-17 jaar oud.

Na de opleidingen begon de carrière, eerst als docent bedrijfseconomie, -administratie en  marketing  op MEAO niveau in Arnhem en Doetinchem. Na enkele jaren zat er geen uitdaging meer in en ben ik de IT ingerold. Dat was ook het moment dat onze eerste zoon zich aandiende, dus er moest een auto komen met veel ruimte. Audi 80, Peugeot 605, Mazda Xedos 6 met 6-cilinder enzovoorts … heel wat auto’s versleten en kilometers gemaakt. Na enkele jaren ben ik bij Oracle aan de slag gegaan met een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem, kort gezegd een systeem waarmee je alle bedrijfsprocessen van een organisatie kunt ondersteunen en dan volledig geïntegreerd. Dus financieel, personeel, logistiek, productieaansturing, projectmanagement etc. Dat werd helemaal mijn ding en ik kan wel te zeggen dat ik veel kennis had opgedaan die ik bij vele mooie organisaties heb mogen inzetten om daar systemen te implementeren. Denk aan universiteiten, de grootste gemeentes en diverse ministeries maar bijvoorbeeld ook aan Vodafone en NOS. Hieruit is uiteindelijk mijn eigen bedrijf TopConsult ontstaan. Opgestart in 1997 wisten we niet wat ons overkwam. Al snel 100 uur per week en uitbreiden naar 20 tot zelfs 30 man. De eerste jaren geen tijd voor vakanties en dergelijke. Het was het tijdperk van de eeuwwisseling en de invoering van de Euro waardoor we erg veel projecten hadden. Soms te veel dus weer uitbreiden. Tegelijk met de opstart van ’t bedrijf, kregen we de mogelijkheid een kavel te kopen, waarop we een mooi huis hebben laten bouwen met daarbij ‘n flinke garage. Ik weet nog dat ik de vraag kreeg “wat daar de bedoeling van was?”. Ik antwoordde: als ik een bepaald bedrag bij elkaar heb, koop ik een Porsche. Mijn ega dacht ... ach dat gaat nog wel eventjes duren, maar dit was al vrij snel tot stand gebracht, namelijk zes maanden nadat we er woonden. Op dat moment start de grote eerste zoektocht naar mijn eerste eigen Porsche.

De zoektocht begon met  een bezoek aan een lokale Porsche specialist. De verkoper gaf aan dat het super mooie en kwalitatief goede 911 was en dat ik wel overtuigd zou worden als ik gewoon eens even ging rijden. En zodoende was ik op weg naar Tiel, de oprit van ons net gebouwde huis op en showen maar! Tot dat mijn ega opmerkte “is dat normaal zo’n plas olie onder de auto op ons nieuwe pad?”. Terug naar de specialist, erg onder de indruk van het rijden maar wel ‘n illusie armer. De volgende was bij een officieel Porsche dealerbedrijf. Een Mooie blauwe 911 uit 1990. Afspraak gemaakt nadat ik had gehoord dat de auto nooit schade had gehad etc. etc. Mijn oudste zoon mee naar Eindhoven en ik al helemaal vertellen dat dit ‘m wel eens kon worden. We stappen de auto uit en mijn zoon zegt direct “is het normaal dat de voorkant een andere kleur heeft?”. Tja hij was net gewassen zei de verkoper. Ik zeg.. geen schade? Hoe zit dit? Een heel verhaal vervolgens maar ik heb niet eens meer in die auto gereden. Teleurgesteld dat wel. Hij bood nog een proefrit aan in een Boxster en ik dacht ach, waarom niet. En dat vond ik toch ook wel gaaf.

En toen kwam mijn eerste Porsche in beeld. Op een project in Duitsland kwam ik in contact met een mevrouw die in een zilvergrijze Boxster reed. Dat bleek de echtgenote van de eigenaar van het bedrijf te zijn waar ik voor werkte. Al snel was ik in gesprek, ze had de auto namelijk net ingeruild voor een Mercedes SLK. Die vrijdag reed ik naar huis in een 1998 Boxster die de week daarna in mijn bezit was.  In 2004 had ik zakelijk na de nodige Renaults Espace (tja ruimte, ruimte en ruimte was het devies met kinderen) en ‘n Audi A6 Avant besloten om een Porsche Cayenne te nemen. Mooie zakelijk auto met toch Porsche waardige rijeigenschappen. 500-700 uur per jaar in de auto, ach ik wilde dat toch wel met plezier doormaken. Dus mijn tweede Porsche was een feit, maar nog steeds geen 911. In 2006 was het dan zover. Ik heb Mark Wegh gebeld die op dat moment bezig was een bedrijf op te zetten in Heteren, nu Porsche Centrum Gelderland. Mark verkocht alvast Porsches, het pand was in aanbouw. Bij mij in de huiskamer zijn we op ‘n A4tje, een brochure en een prijslijst een middag bezig geweest mijn eerste 911 Carrera Cabrio samen te stellen. Porsche 911 erin en de Boxster eruit! Handgeschreven contractje maar alles perfect geregeld ! En rijden en naar het circuit en naar Oostenrijk, Italië etc. Puur genieten!

In 2007 werd de Cayenne V6 vervangen door een Cayenne S en begon ik te zoeken naar een klassieke Porsche 911. Targa, zilver en een S-uitvoering waren de selectiecriteria. Heel veel auto’s gezien en beetje bij beetje begon ik de modellen en de specificaties te herkennen. Met mijn 997 ging ik voor KiKa mee naar Zandvoort om kinderen uit het kinderziekenhuis Utrecht te trakteren op een ritje Porsche en mezelf ook op weer een rondje circuit. Bij het parkeren van mijn 997 stond ik ineens precies tegenover een zilvergrijze 911 Targa 2.4S 1973. Net helemaal gerestaureerd en gereviseerd. Over liefde gesproken…

  

Met de eigenaar afgesproken dat hij me zou bellen als hij de auto ooit zou verkopen. Niet verwacht uiteraard, maar een half jaar later (februari 2008) hing hij aan de telefoon. Nieuw huis, kinderen erbij, drukke baan, ik rijd er eigenlijk niet in dus heb besloten de auto toch maar te verkopen. De volgende dag naar Heiloo en flink gereden. Wow! Wat een plaatje! Prijs rond gemaakt en direct een afspraak gemaakt bij Eric Hendriks Porsche Centrum Gelderland voor een aankoopkeuring en de week erna werd dit mijn eerste klassieke 911. De koning te rijk! Mijn derde Porsche in bezit; Cayenne, 997 Carrera Cabrio en ook nog een gave 911 2.4S Targa. Wat wil je nog meer?

In 2009 na lekker stevig rijden met Porsche Camp4 in Lapland zag ik de mogelijkheid een double-deal te doen met Mark Wegh. Mijn 997 Cabrio (handgeschakeld) werd ingeruild voor een 997MKII Carrera S met PDK, terwijl ik altijd zei … voor mij geen automaat. Maar die PDK …. oh oh en dat geluid. Tja, helemaal om. En de Cayenne S werd ook ingeruild voor een nog extremere versie de Cayenne Turbo! Maar toch vond ik het na drie Cayennes wel welletjes met die grote bak. Die Turbo wist wel raad met benzine en als je dan 50-70000 km rijdt is het toch vaak tanken. De Cayenne werd in 2010 ingeruild voor een veel  sportievere auto, een Audi RS5. Derhalve nog twee Porsches over. De ritten met de Targa waren gewoon leuk. De vriendenkring in de club groeide en de emotie van het Porsche rijden steeg en steeg.

En toen kwam Le Mans. Met mijn jongste zoon naar dit bijzondere evenement. Een lawaai de hele rit, om gek van te worden. Leuk zo’n Targa als je open kunt rijden, maar ja het was slechter dan slecht. De ruitensproeier deed het ook al niet. Klopt, want het water belandde op de vloer van de bijrijder. Natte voeten dus. En een raampje open en pats … direct rubber kapot! En de mijne was echt bedoeld voor Duitsland; vlammen van minimaal één meter uit de uitlaat. Eerste versie van de Turbo. En al de brandstofpomp vervangen etc. etc. Och och wat een gedoe. Om dan vervolgens bij de herfstrit van 2012 naast ene Gerard Wigmans te staan met zijn mooie blauwe 2.4 S Targa en er achter te komen dat mijn auto lang niet op dat niveau zat en me dat veel  zou gaan kosten om de auto op dat niveau te krijgen. Het was echter wel een unieke auto. Van een beroemde Amerikaanse Baseballer geweest, omgeving Malibu. Eén van de weinige Targa’s met sportonderstel af fabriek, matching numbers, matching kleur, unieke stuurverhoging,  airco.

In 2008/9 heb ik mijn bedrijf verkocht, maar ben wel aangebleven als directeur en mede-eigenaar om een grotere organisatie te bouwen.  In 2012 ben ik hier uiteindelijk mee gestopt en heb ik ook afscheid genomen van mijn zakelijke RS5 en ook van de 997 Carrera S Cabrio om direct een nieuwe 991 te bestellen. Een 991 Carrera S met PDK. Een geluid en wegligging ... genieten! Weer twee 911jes op de oprit! Bij een bezoek aan Porsche Centrum Gelderland stond ik te kwijlen bij een gt zilveren 997 Turbo toen het gebeurde. In overleg met Mark Wegh kon ik de Targa inruilen voor ‘t dubbele bedrag op dat ie me had gekost. Jeetje, de eerste auto waaraan ik ooit geld had verdiend zonder dit als bedoeling  te hebben. Einde klassieker, maar wel een dikke 997 Turbo rijker. En direct het besef dat ik geen Targa meer zou nemen gezien mijn ervaringen en eigenlijk ook wel de Coupé meer ben gaan waarderen tijdens de ritten met onze club.

Dus hard op zoek naar een Coupé, S of RS (replica).  In 2013 wel 40 tot 50 auto’s gezien. Bezoeken gebracht met mede-clublid Guy Machiels aan Los Angeles. Magnus Walker bezocht en bedrijven als European Collectables en Car Park Classic van Nederland Henk Baars te Costa Mesa. Diverse auto’s gereden en steeds meer onder de indruk van een ‘gewone’ 911T. Eind 2013 een mooie zilvergrijze gevonden en uit onderhandeld. Ik dacht dat wordt ie, maar bij de check met het Porsche certificaat bleek de kleur en een aantal opties waaronder open dak (after market) niet te kloppen en Albert Vos  kwam met hele goede adviezen tijdens de keuring. Er zat nog het nodige werk aan terwijl de auto zo mooi leek! Toch maar laten staan uiteraard. Eind 2013 was het zover. Met een restaurateur naar Vlaardingen om een zilvergrijze 2.2T uit 1972 te bekijken. Patina, matching numbers. En gewoon rijden. Gewoon een  goede basis voor een volledige restauratie. Project geaccepteerd en deal gesloten. Mijn auto en helemaal op te bouwen naar een plaatje. Gaaf zo’n project dacht ik de volgende dag. Tot ik de eigenaar die ochtend belde voor de details van leveren en betalen en hij zei dat dezelfde dag iemand meer had geboden en de auto direct had meegenomen! Einde avontuur, want juridisch bleek het te lastig aangezien de eigenaar formeel in Hong Kong woonde.

Op  zoek naar de volgende en dat werd februari 2014. Ik zie in Duitsland een mooie zilvergrijze 2.2T staan met matching numbers en volledig gerestaureerd / gereviseerd. Ik ken die auto, dacht ik nog? Maar goed, afspraak gemaakt om naar Bornheim (tussen Köln en Bonn) te rijden en de auto te zien. Met mijn 997 Turbo Duitsland in en het was lekker rustig. 240 op de teller en de 3-baans weg was droog en bijna leeg. 12 km over de grens en gas onderin. Heel snel was het kaboem en zag ik heel heel veel rook uit de motorkap komen. 260 op de teller en binnen een paar honderd meter direct na een parkeerplaats veilig gestopt op de vluchtstrook. Maar veel, heel veel rook.Direct sirenes en dus de polizei dabei. En maar blijven roken. Hij staat in de brand dacht ik. Ze hielpen me de auto 30 meter terug duwen op de veilige parkeerplaats. Direct Porsche Centrum Gelderland gebeld en binnen een uur stond de auto op de vrachtwagen naar Heteren. En ik intussen maar denken aan mijn mogelijke klassieker.

Zag er niet goed uit met die Turbo was de conclusie. Oef! Er bleek een gat in een cilinder te zitten, de rechterzijde was behoorlijk stuk incl. kromme drijfstangen. Ondanks dat de auto uit de officiële fabrieksgarantie was, heeft Porsche Centrum Gelderland dit perfect opgepakt wat uiteindelijk heeft geleid tot een andere 911 Turbo MK2 met PDK van 2010. Snel naar huis, 991 uit de garage en weer naar Duitsland. Met 270 op de teller langs de plek waar het mis ging met de Turbo en door. Bij aankomst in Bornheim eerst koffie en de zeer uitgebreide documentatie doornemen. Veel details uit de US, leuk !! Hey … een Nederlands kenteken? Wacht even, de auto is nog maar net geimporteert uit NL. Volledig gerestaureerd in Oosterhout en de motor is beetgepakt door Kraan. Nou, dat is interessant en de auto nog niet eens gezien.

  

Vervolgens naar de opslag waar de auto’s staan en daar is ie dan. Matching numbers, orginele 8080 zilver tint, donkerder lijkt het maar wel erg gaaf, gespoten velgen, niet origineel maar staat wel goed. Iets meer vermogen dan standaard en aparte luchtfilters. En alles doet het. Rijden dan maar, ja schakelt goed, loopt super mooi. Technisch rapport toont ook nog eens zeer gering compressieverlies. Jeetje, komt het toch nog goed deze dag…dacht ik. Even zoeken op internet en ja hoor, ik ken die auto. Was aangeboden door OPC Oosterhout, maar ik was net te laat. Dat kenmerkende kenteken ook. Wow! De brug op en ook dat zag er allemaal goed uit. Deze ga ik niet meer laten lopen na zo’n 40 tot 50 auto’s gezien te hebben. De deal is diezelfde avond rond gekomen en uiteindelijk ook direct de afspraken gemaakt om de auto zelf op te halen.

En in de tussentijd de vorige NL eigenaar, ofwel degene die de auto heeft gerestaureerd, gebeld om te vragen naar de originele NL kentekenplaten. Ja, mag formeel wel niet, maar omdat het zo’n mooi kenteken is, hangen ze bij mij aan de muur: “kom ze maar ophalen, ik vind het leuk dat de auto toch weer in NL is. Ze hebben daar al genoeg fietsen van ons”! En ook het RDW gebeld hoe dat nu gaat met keuring, kenteken en APK die er nog opzat. Een herinvoer is alles wat nodig is, was het antwoord. De week erna al naar het RDW met tijdelijke platen en geregeld. De 3e 911 is een feit en wat een lol met deze. Gaaf geluid en zoveel power. Nooit verwacht van een T, maar deze loopt perfect.

En zo eindigt wederom een mooie zoektocht naar een klassieke 911. De zoektocht alleen al is een feestje maar het resultaat mag er ook zijn. Blij en tevreden met mijn klassieker en de klassiekers in spé.