Skip to main content

Noord-Brabant rit op 12 en 13 juni 2021

Foto-impressie van de door clubsecretaris uitgezette en georganiseerde rit door Noord Brabant in het zonovergoten weekend van 12 en 13 juni 2021, met op de 2e dag een klein uitstapje naar onze zuidelijk buurland België.

Vanwege de lengte van de route (circa 166 km lengte) was halverwege een overnachting ingelast op een wel heel bijzondere locatie, namelijk het letterlijk op de Nederlands - Belgische grens gelegen Fletcher Hotel De Kempen, de plek waar zich in vroegere jaren de grensovergang bevond.

Ontvangst was op zaterdagmorgen 12 juni vanaf 10:00 uur op de carpoolplaats nabij Moerdijk. De ontvangst werd luister bijgezet met een echte mobiele barista "Coffe on Wheels Breda" met heerlijke koffie, espresso, cappuccino en thee. Vanaf 11:01 uur precies werd elk van de 25 deelnemende equipes om de minuut gestart door middel van een echte originele rally startklok.

De route voerde over polderwegen en door de prachtige natuur rond het Gat van Den Ham richting Drimmelen. Van daaruit door naar Loon op Zand, langs de Loonse en Drunense duinen en vervolgens door de Oisterwijkse bossen richting het hotel nabij Reusel aan de Nederlands-Belgische grens. Onderweg was volop gelegenheid voor een lunchstop in een van de vele schilderachtige Brabantse dorpjes. Na aankomst in het hotel, kwam het gezelschap samen op het terras voor een drankje en het aansluitende gezamenlijke diner.

De volgende ochtend wachtte de deelnemers een uitgebreid ontbijt waarna de rit werd vervolgd door het mooie Kempense landschap, waarbij achtereenvolgens de plaatsjes Middelbeers, Poppel , Alphen en Strijbeek werden aangedaan, om vervolgens door het Liesbos het riviertje de Mark over te steken en over mooie dijken terug te komen op de carpoolplaats nabij Moerdijk.

Met dank aan onze clubsecretaris Vincent van den Berg voor de mooie route en perfecte organisatie!

Marc Bezem
redacteur - Webmaster