Skip to main content

De traditionele voorjaarsrit was dit jaar georganiseerd samen met de Porsche 356 Club. Nu is de opkomst van de eerste rit van het jaar al niet laag te noemen maar twee clubs weten wel z'on 60 Porsches aan de start te brengen. Het weer was een beetje druilerig en mistig maar dat kon de pret niet drukken.

Het verzamelpunt was het George C. Marshall museum in Zwijndrecht. Na ontvangst van de bonnen en tasje met inhoud kon het museum bezocht worden. Daarna was het tijd voor het begroeten van bekenden en het versterken van de inwendige mens. Ja, s'ochtens om 11.00 kon je al aan de kroket of frikandel.

Om 11.30 werd begonnen met de rit. De grote verscheidenheid aan klassieke Porsches (en kleuren) maakte het extra leuk om iedereen weg te zien rijden. Deze keer geen moeilijk puzzelen, in en uit de wagen voor de vragen of stressen met je navigator, nee gewoon gezellig een route rijden. Deze ging door het fraaiste Nederlandse polder- en rivierenlandschap met de nodige molens op de achtergond. Ook nu werd er nog verkeerd gereden worden. Op een gegeven moment stonden er 20 Porsches in Leerdam naast de glasfabriek en daar moesten ze nou net niet zijn.

Het geheel eindigde in het fraaie stadje Wijk bij Duurstede. De markt was vrij gemaakt voor onze bolides. Dat gebeurt niet zo vaak en de belangstelling was dan ook groot.
Tot slot was er nog een koffietafel en tijd om nog bij te praten. Voordat je het wist moest de markt al weer ontruimd worden. Een leuke clubdag was al weer ten einde. Tot de moezeltocht ? was een veel gehoorde kreet. Dat zal zeker niet voor iedereen gelden maar we zullen elkaar vast nog vaker treffen dit jaar.

Erik