Skip to main content

Zaterdag, 14. April 2018 - Zaterdag, 14. April 2018

Project Porsche Mijdrecht

Uitnodiging Technische Dag op zaterdag 14 april 2018

Thema: Elektrisch circuit

Graag nodigen wij u uit voor een interessante technische dag. We gaan de focus leggen op het elektrische circuit. Onze auto’s zijn behoorlijk op leeftijd en hierbij kunnen dikwijls elektrische storingen ontstaan. Nu is bij het Eerste Hulp Bij Pech pakket ook een multimeter aanwezig, maar hoe gebruik ik deze eigenlijk? Hoe meet ik spanning, stroomsterkte en weerstand? Wat moet ik meten om een storing vast te stellen? Hoe lees ik een elektrisch schema? Hoe werkt het start- en laadcircuit (dynamo)? Hoe werkt onze ontsteking? Welke mogelijke defecten kunnen hierin optreden en hoe controleer ik dit? Na een paar weken stilstand is mijn accu leeg…hoe kan dit?.....hoe meet ik welk component stroom verbruikt terwijl de sleutel uit het contact is? Ook zullen we wijzen op veel voorkomende oorzaken van elektrische storingen.

Verlichting
We zullen ook demonstreren hoe je een dimlicht relaisset inbouwt. De huidige H1 en H4 lampen vragen een hogere spanning, deze loopt door de (kostbare en zeldzame) lichtschakelaar van onze klassieker. Ook treedt er door de vrij lange en dunne kabelstreng spanningsverlies op bij de koplampen, waardoor zij iets zwakker branden. De dimlicht relaisset spaart de lichtschakelaar en zal de koplampen feller doen branden. Onze 911 en 912 modellen hebben een dashboardverlichting die niet gezekerd is; Hierdoor kan een kortsluiting ernstige gevolgen geven. We zullen laten zien hoe je deze eenvoudig en doeltreffend kan voorzien van een zekering.

Programma
Ook dit jaar stelt Peter hiervoor zijn werkplaats in Mijdrecht beschikbaar. Er wordt drinken en een gezellige lunch aangeboden. Kosten deelname € 15,- per persoon. Aanvang: 10:00 uur, einde omstreeks 14:30 uur. We gaan ons uiterste best doen om er een leuke dag van te maken en u weer een stuk wijzer huiswaarts te laten keren!

Inschrijving 
Stuur vòòr 27 maart een email naar info@project-porsche.nl o.v.v. uw naam, kenteken, lidnummer. We zullen eerst inventariseren en indelen op volgorde van aanmelding. Na deze datum ontvangt u hierover bericht en instructies voor betaling van dit evenement.

Namens de Technische commissie,
Albert Vos en Peter Broerse