Skip to main content

Herfstrit 2003

Na een periode van regenachtig herfstweer klaarde de lucht op zaterdagmiddag 18 oktober op en de volgende morgen vertrokken we richting restaurant de Posbank in Rheden. Samen met een 3-tal onderweg tegengekomen andere Porsches legden we de laatste kilometers af over kronkelende boswegen met heuse haarspeldbochten. Op de parkeerplaats van de Posbank stond al een flinke rij 911/912's te wachten, dus maar snel op naar de koffie. Na de koffie kregen we een behoorlijk dik boekwerkje uitgereikt met daarin de rit ingedeeld in de zogeheten bol-pijl, barricades en andere geheimcode omschrijvingen. Enthousiast werden, onder veel bekijks, de motoren gestart en gingen we als Colin McRae's in de dop van start. Met name de bijrijders gingen een drukke tijd tegemoet, want terwijl je met een schuin oog de dagteller in het oog moet houden moet je tevens even beantwoorden op welk huisnummer bijvoorbeeld een biologisch tuinbedrijf is gehuisvest én tijdig aangeven waar links- of rechtsaf geslagen moet worden én de leuke lunchplekjes observeren én de lieve vrede bewaren. En dan wil je natuurlijk ook genieten van die brullende motor en de wind door je haren (schuifdakje kon ook tijdens de herfstrit open !). Het blijft grappig om te zien als er zoveel Porsches in ons vlakke land op allerlei landwegen op zoek zijn naar die ene juiste weg.

Maar het bleef opletten want eenmaal in het barricadespel beland moest zelfs de kilometerstand genoteerd worden. Al puzzelend reden we steeds dieper de mooie Achterhoek in en weer moesten we een aantal adressen aandoen om de vragen beantwoord te krijgen. Maar de stemming bleef goed en samen met team van Wirdum gingen we er ook dit jaar weer voor een gedeelde 1e prijs (dachten we).

Voordeel van de Achterhoek is dat je af en toe op een stil, overzichtelijk, drempelloos landweggetje eens lekker het gas op de plank kunt trappen om even te genieten van de unieke 'scream' van de flat six. En daarna natuurlijk daarna weer braaf puzzel-snelheid.

De rit eindigde bij Restaurant Erve Kots in Lievelde en omdat Porsche rijden hongerig maakt hebben we dankbaar genoten van het buffet dat ons door de club werd aangeboden. Jammer genoeg vielen we (net) niet in de prijzen; Alex Pol was de gelukkige. Maar wederom kijken we terug op een heerlijke Porsche dag, waarbij we hebben genoten van de eigen auto en van die van anderen.

Bedankt Jos de Winter voor het uitzetten van deze mooie herfstrit ! Bedankt Club(leden) voor de gezellige dag.

Pauline en Paul