Skip to main content

Op 19 en 20 september jl. vond op Autotron Rosmalen de 3e editie plaats van het RS Fest (voorheen Porsche Fest). Gelijk andere jaren was ook deze keer de Klassieke Porsche 911 en 912 Club met een ruime stand vertegenwoordigd.

Bezoekers aan het evenement konden hun hart ophalen aan de vele Porsche gerelateerde stands, clubs, tentoonstellingen en lezingen. Er werden diverse Porsches te koop aangeboden (en verkocht) en er werden tijdens deze editie van het RS Fest een toertocht en een concours d ‘élégance georganiseerd.

50 jaar Porsche Targa. Het RS Fest had dit jaar als speciaal thema "50 jaar Porsche Targa". Van de vroegste ‘soft window’ 911 Targa’s tot de allernieuwste 991 Targa die qua ontwerp weer naadloos aansluit op de klassiekers - allemaal gaven ze op één of andere manier acte de préséance in Rosmalen. Ook op onze clubstand waren een aantal vroege Targa's te bewonderen, die welwillend door onze clubleden ter beschikking waren gesteld. Clublid en lid van de Technische Commissie Peter Broerse gaf op beide dagen een - naar horen zeggen - indrukwekkende en goed bezochte lezing over de geschiedenis en ontwikkeling van de Porsche Targa.

Harm Lagaaij. Bezoekers konden op het evenement kennismaken met bijzondere namen uit de Porsche-wereld, waaronder Harm Lagaaij. Vanaf 1971 werkte deze Nederlandse ontwerper op de design-afdeling van Porsche en was hij betrokken bij de vormgeving van de modellen 911, 924 en 928. Na een aantal jaren bij Ford en BMW te hebben gewerkt, keerde hij in 1989 terug naar Porsche als hoofd van de designafdeling in Weissach, tot zijn pensionering in 2004. In die hoedanigheid was Lagaaij eindverantwoordelijk voor de stilistische definitie van onder meer de studiemodellen Panamericana en 989 en de seriemodellen Boxster, Cayman, Cayenne en de 911 varianten 964, 993, 996 en 997. Het hoogtepunt van zijn carrière was misschien wel het ontwerp van de Porsche Carrera GT, die ook op het RS Fest te bewonderen was.

Clubstand. De foto's geven een indruk van onze clubstand tijdens het evenement. Zaterdag was het aantal bezoekers nog relatief beperkt, waarschijnlijk mede door de mindere weersomstandigheden die dag. Dit werd voor een belangrijk deel goed gemaakt op de zondag, waar de aanwezige clubleden onder leiding van Bert Klunder, Han van Wierdum en Bernie Westhoff de handen vol hadden om alle belangstellenden te woord te staan en van informatie te voorzien. Er hebben zich tijdens het evenement verschillende nieuwe (aspirant)leden aangemeld. 

Tot slot een woord van dank voor de gastvrijheid van Jan Blijenberg en zijn collega's die ons namens Autotron in de gelegenheid stelden een extra grote clubstand in te richten. En uiteraard veel dank voor de clubleden die hun auto('s) gedurende het evenement geheel belangenloos ter beschikking hebben gesteld!