Skip to main content

Door Hessel, Laurens en Chris was een 3-daagse trip rondom het befaamde jaarlijkse GoodWood Revival festival georganiseerd, dat dit jaar op 12 en 13 september op het landgoed van Lord March werd gehouden.

Vrijdagmorgen vroeg kwam het gezelschap bijeen op het welbekende verzamelpunt "Hazeldonk" aan de A16 onder Breda om na 'n kort welkomstwoord, enige instructie en uitreiking van de roadbooks via Antwerpen en Gent richting Calais te vertrekken. Na een vlotte oversteek via de Euro(trein)tunnel volgde een mooie rit door het Zuid Engelse landschap naar het "Ghyll Manor Hotel & Restaurant" in Rusper.

Na een gezellig diner, een goede nachtrust en een smakelijk ontbijt werd zaterdagmorgen na een uurtje sturen het GoodWood Motor Circuit bereikt. Gelijk alle bezoekers aan dit festival hadden onze clubleden zich geheel in jaren '60 of '70 kledij gestoken. Een schitterend visueel spektakel! Datzelfde gold voor het aanbod van voer- en vliegtuigen op (en boven) het circuit; zeer exclusieve en kostbare klassieke (race)auto's, zeldzame gevechtsvliegtuigen uit WO II, gelardeerd met het schitterend uitgedoste veld aan deelnemers, coureurs, medewerkers en natuurlijk het in grote getalen opgekomen publiek.

Uw redacteur - en sinds kort webmaster - wist vermomd als reporter door te dringen tot de uitsluitend voor speciaal genodigden toegankelijke pitstraat en paddocks voor de aller-aller-aller exclusiefste raceauto's (superlatieven schieten  hier tekort...). Verder werd van sir Stirling Moss een in hoogst eigen persoon gesigneerd exemplaar van zijn (of liever gezegd over hem geschreven) gelijknamig boek in ontvangst genomen - tegen achterlating van een klein fortuin aan Engelse ponden - en werd de welbekende autojournalist Chris Harris op de gevoelige plaat vastgelegd. Enfin, de geselecteerde foto's vertellen het verhaal.

Aan het eind van de middag vertrok het gezelschap spoorslags naar het op bijna 2 uur rijden gelegen "Crown & Thistle" hotel in Abingdon, onder de rook van het de volgende dag te bezoeken Oxford. Na een wederom uitstekend diner, nachtrust en full English breakfast werden de auto's de volgende zondagmorgen achter gelaten op het vlakbij het hotel gelegen (eigen!) bewaakte parkeerterrein van de MG Car Club en vertrok het gezelschap te voet en per dubbeldeks autobus richting hartje Oxford. Het centrum en de lommerrijke buitengebieden van deze indrukwekkende universiteitsstad werden vervolgens per fiets (!) onder begeleiding van een tweetal bekwame gidsen verkend, waarna de dames en heren clubleden nog enkele uren in de gelegenheid waren om nog wat te wandelen, te winkelen of zich op andere wijze te verpozen. 

De aansluitende ruim 2 uur durende rit zondagnamiddag richting het Holiday Inn restaurant in Colchester werden vanwege de krappe tijdsplanning over de Motorways afgelegd, want na het gezamenlijke afsluitende diner moest direct worden afgereisd naar het een half uurtje verderop gelegen Harwich waar onze veerboot richting Hoek van Holland rond 11 uur die avond zou vertrekken. De overtocht verliep dankzij de kalme zee en vaardige stuurlui geheel vlekkeloos en zodoende konden de deelnemers maandagmorgen vroeg na op de kade te zijn afgezet, de thuisreis aanvaarden.

Een zeer geslaagd en perfect georganiseerd evenement waarvoor nogmaals veel dank aan Hessel, Laurens en Chris!

Marc Bezem