Skip to main content

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Porsche de 912 op de markt bracht. Onze club zal hieraan aandacht besteden tijdens een speciaal evenement op 18 september. Ook bezitters van een 912 die niet lid zijn zullen hiervoor uitgenodigd worden. Een aanrader dus.

Ook de Porsche Club Great Britain vierde op zondag 22 mei j.l. de verjaardag van de 912 en wel tijdens een speciaal evenement voor klassieke Porsches op de terreinen van het Beaulieu automuseum. Reden voor 8 leden om de boot naar Engeland te pakken.

De heenreis verliep voorspoedig en 5 leden konden zelfs met een boot eerder mee naar Dover. Zelf had ik enig oponthoud door een auto ongeluk en bij het inchecken in Calais kwam ik de auto van Jan Fleuren tegen. Hiervan deed de startonderbreker te goed zijn werk. Na enige telefoontjes en met behulp van een bewaarde deblokeercode kreeg Jan zijn Porsche weer aan de praat. De verdere reis had hij wel een iets uitgebreidere startprocedure.

Samen met Albert Vos maakten we de overtocht. In Dover konden we de andere deelnemers niet vinden en hebben we gedrieën de reis naar Southampton gemaakt. Hierbij werden de echte binnenweggetjes niet gemeden. Een mooie reis dus langs de kust. Het links rijden viel ook mee maar het was wel druk op de weg. Toen we s’avonds in ons hotel kwamen zat de rest al aan de welverdiende borrel.
De kok was tijdens het weekend niet aanwezig dus eten moest besteld worden. De meesten kozen voor de chinees. Na nog een drankje was het toch wel bedtijd.

De volgende ochtend hadden we twee tegenvallers. Er was geen English breakfast (de kok, weet u het nog) en het weer was wat je kan verwachten in Engeland, veel regen dus. Al dan niet in groepjes ging ieder zijn eigen weg. De een ging naar de kust, de ander naar een motormuseum of Stonehenge. Een stel ging zelfs op familiebezoek.

Die avond kwamen er ook een aantal Engelse (klassieke) Porsche fanaten aan in het hotel. Ze hadden voor s’nachts zelfs een bewaker geregeld. Ook ons 912 lid Barwout Verhoeven had op eigen gelegenheid de overtocht gemaakt.

Voor s’avonds had Gijs een echt gezellig restaurant opgezocht (1 dag afhaal chinees was wel genoeg). Adrie Heijnen had vervoer geregeld zodat er gedronken kon worden. Aan de bar kon er besteld worden. Je kreeg een nummer en dan kwamen ze het eten brengen. Het restaurant beviel zo goed dat we er zondag ook gegeten hebben.

Op zondag waren de weergoden ons beter gezind, een lekker zonnetje. Na een leuk ritje door het New Forest natuurgebied (paarden en koeien hebben voorrang) kwamen we aan bij het Beaulieu automuseum. Op een apart terrein werden we opgesteld. Veel klassieke 911’s en 912’s, een paar racers, 356’s, een 914 6 cyclinder en een aantal standjes met onderdelen waren de ingrediënten voor een interessante bijeenkomst. Uit een uitgereikt pamflet was op te maken dat deze Porsche Classic Register Day voor de eerste keer georganiseerd werd.
Als buitenlandse deelnemers aan dit event kregen we ook nog een mooi aandenken en twee boekwerkjes.

Na al het moois bekeken te hebben werd het automuseum bezocht. Hierin een grote verscheidenheid aan auto’s met speciale aandacht voor de allereerste voertuigen, een aantal race auto’s en een aantal middenklassers waaronder Engelse merken waar je nog nooit van gehoord had. Verder was er nog een aparte display met James Bond voertuigen.

Op het buiten terrein was er ook nog een andere bijeenkomst van merendeels klassieke voertuigen. Die werden natuurlijk ook even bekeken. Bij nader inzien bleek het hier te gaan om een Gay Classic Car Tour. Zo zie je maar weer, voor elke doelgroep wordt wel iets georganiseerd.

De volgende ochtend werd bijtijds de terugreis aanvaard. Deze keer kozen de meesten voor de snellere snelweg route. Op de boot zagen we elkaar weer terug en na een afscheid op het vaste land ging een ieder naar huis.

Een leuke trip kwam hiermee alweer te snel aan zijn einde. Het Porsche adreline gehalte was bij mijzelf al weer goed opgeladen. De laatste paar honderd kilometer gingen vanzelf.
Ik heb al weer zin in een volgende buitenlandse trip.

Erik

 

 

Klaar voor de overtocht.

 

Lekker uitwaaien op de boot.

 

Veel klassieke Porsches voor het hotel, ook van Engelse deelnemers. Let op al die jaren 70 kleuren.

 

 

 

Een overzicht van het terrein.

 

 

 

Ja, zo kom je wel van je spullen af.

 

Het Beaulieu automuseum

 

De Gay Classic Car tour met ook een paar Nederlandse deelnemers.

 

Helaas alweer naar huis.