Skip to main content

Vrijdag, 6. Juli 2018 - Zondag, 8. Juli 2018

Le Mans (Frankrijk)

VOORAANKONDIGING
LE MANS CLASSIC 2018
6/7/8 juli 2018
(INSCHRIJVING GESLOTEN)


Le Mans Classic. Dit is HET evenement voor de liefhebber van historische raceauto’s, onverbrande benzine en nachtelijk motorgeronk. Ook voor deze 11e editie in 2018 zijn we weer voornemens om af te zakken via een mooie route naar het Circuit de la Sarthe voor de klassieke versie van deze historische lange afstands race.

Heel veel hotels in de buurt van Le Mans zijn al weer volgeboekt, maar we hebben op tijd kamers kunnen blokken in het Campanile hotel Alencon voor de overnachting van vrijdag op zaterdag. In de nacht van zaterdag op zondag wordt uiteraard volop geracet op “du mans” en omdat we niets van dit spektakel willen missen, blijven we op het circuit. Mochten er leden zijn die toch nog een nacht in het hotel willen slapen, kunnen we kijken of we dat kunnen bijboeken.

Aangezien de voorinschrijving voor clubs voor dit evenement al op 31 januari 2018 sluit, is het van belang dat we nu al weten wie van u hieraan deel wil nemen. LET OP! De beschikbaarheid voor deelname is beperkt i.v.m. beschikbaarheid van het hotel. Op basis van de voorinschrijving koopt de club toegangskaarten voor het evenement. 

Programma
Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 6 juli. Uiterlijk 10.00 uur verzamelen bij Shell station Hazeldonk (langs de A16 Breda-Antwerpen). Vertrek rond 10.30 uur naar hotel Campanile Alencon. Het hotel ligt op ca. 60 kilometer van het circuit. We zullen zoveel mogelijk autosnelwegen (Peages) vermijden en gebruik maken van de Route National. Onderweg wordt voldoende tijd ingeruimd voor koffie- en lunchpauzes. Aankomst in het hotel ca. 18.30 uur, waarna een gezamenlijk diner.
  • Zaterdag 7 juli. Om 07.00 uur ontbijt en om 08.00 uur vertrek naar het circuit, waar we de hele dag, avond en nacht kunnen genieten van dit schitterende evenement. Ook ’s nachts blijven we dus op het circuit. Dit om de volledige Le Mans experience te krijgen. Eventueel kan je in een meegenomen slaapzak in of naast de auto een uiltje knappen.
  • Zondag 8 juli. De races zijn om 16.00 uur afgelopen. Naar behoefte kan men de hele dag op het circuit blijven genieten en volgt op enig moment de terugreis (op eigen gelegenheid).

Het exacte programma met alle in’s en out’s ontvangt u ruimschoots van te voren.

Kosten
Hotel, driegangen diner op vrijdag, ontbijt op zaterdag, toegang weekend LMC 2018 inclusief toegang paddocks en hoofdtribune boven pitstraat, parkeren op het Bugatti circuit bij de Porsche hospitality lounge (Porsche clubs only) en roadbook = EUR 510 voor 1 auto met 2 personen, per persoon dus EUR 255. Rondjes Circuit (3) = EUR 190. Extra hotel nacht op zaterdag 7 juli in Alencon excl. ontbijt = EUR 115 per kamer. 

Inschrijven
De inschrijving voor dit evenement is inmiddels gesloten.

Informatie
Nadere informatie over de LMC 2018 is te vinden op www.lemansclassic.com of bij Hessel Roukema (tel. 06-47141041).