Skip to main content

Elk jaar organiseren de gezamelijke Porsche clubs een circuitdag. Afgelopen jaar had dit evenement geen doorgang gevonden wegens de hoge kosten. John Simons, sportcommissaris van de NPC, had hierop het volgende bedacht: als we nu op een avond gaan rjden dan is het een stuk goedkoper. Zo gezegd zo gedaan en donderdagavond 25 september was het zover.

Rond 16.00 kwamen de 70 deelnemende Porsches op het circuit van Zandvoort aan. Het weer was perfect, een heerlijk zonnetje. Bij de inschrijving kreeg je consumptiebonnen die allemaal te besteden waren in Micky's. Over het natje en droogje konden zeker niet klagen.

Na een welkomswoord van Philip Stassen van Pon Porsche Import en enige instructie konden de eerste 6 groepen het circuit op. De groepen waren kwa vermogen en ervaring bijelkaar gezet. De groepsinstructeur reed eerst drie ronden met je auto. Daarna wisselde hij naar de volgende etc. Vervolgens reed hij met je mee om aanwijzingen te geven. Na een uur waren de volgende 6 groepen aan de buurt. Vervolgens werd nog een keer gewisseld totdat het 20.00 was én donker. Het voordeel van deze methode is dat je veel rijdt (ongeveer 85 km) en de beschikbare tijd dus optimaal benut. Het tempo was zeker niet langzaam maar toch goed te doen.

Zelf heb ik ook weer meegedaan, mijn vierde circuitdag. Van de 3 circuits waar ik op gereden heb, Zandvoort, Assen en Zolder, vind ik Zandvoort toch de mooiste baan hebben. Je ga er weer na toe met enige tweestrijdige gevoelens, leuk om te doen maar je auto moet hard werken. Toch ging het weer prima. Nadat je je ritme gevonden hebt blijkt maar weer hoe hard je over het circuit kan gaan. Zo'n Porsche kan wel tegen een stootje en is tenslotte gemaakt om er sportief mee te rijden .. of niet dan?

ErikWelkom door Phlip StassenInstappen maarStart your engineRijders wisselPitsstopDe wachtende groep, wat een kontjes heSander Maaskant in zijn snelle 912 door de Tarzan bochtTwee keer klassiek, tussen het Porsche bord De familie Westhoff in de Tarzan