Skip to main content

Oldtimer Grand Prix Nurbürgring 2002
Lang naar uitgekeken en naar toegeleefd, het is zaterdag 10 augustus het weekend van de Oldtimer Grand Prix op de Nurburgring in de Duitse Eifel.

Wij vertrekken om 6.30 uur naar Valkenburg waar het verzamelpunt is van de deelnemers. Na een voorspoedige rit met redelijk mooi weer arriveren wij bij Kasteel Schaloen waar Anita en Albert Vos ons welkom heten. Onder het genot van koffie en onvervalste Limburgse Vlaai zien wij weer enkele bekende gezichten het is een leuk weerzien. Intussen kregen wij van Albert de route en de kaarten en gezamenlijk gingen wij op weg. De route leidde ons over leuke wegen en typisch Duitse dorpjes, helaas hebben ze in deze dorpjes talrijke flitspalen, hetgeen wij ondervonden hebben ondanks de waarschuwing in de routebeschrijving.

Intussen is de bon binnen (leuke foto van voren) welke op zich gelukkig meevalt, 10.- Euro voor 8 km te hard. Tegen de middag arriveren wij bij het ''Witte Paard'' waar naar ieders keuze de lunch kon worden gebruikt. Uiteraard stonden al onze Porsches op het parkeerterrein in het gelid geparkeerd hetgeen het nodige bekijks trok. Na een voldane maaltijd op weg naar de Nordschleife het oude deel van het circuit waar de liefhebbers van het snelle werk hun bolide de sporen konden geven. Er was veel te zien oude, nieuwe en aparte auto's (zelfs 2 touringcars) reden hun rondjes, werkelijk een mooi schouwspel. Om ongeveer 16.00 uur zijn wij weer vertrokken voor het laatste deel van de rit op weg naar het hotel in Monreal. Na aankomst werden de kamers verdeeld hetgeen betekende dat de deelnemers op verschillende locaties werden ondergebracht. Na een opfrissing begaf een ieder zich naar het speciaal voor ons ingerichtte boventerras voor het nuttigen van een drankje en het verhalen van de dag. Helaas begon het te regenen maar het was best uit te houden onder de grote parasols. Na de borrel op naar het diner ook alweer in een voor ons speciaal ingericht lokaal. Bestellen van het eten ging prima alleen jammer van de lange wachttijd voor sommigen, hoofdgerecht en toetje gingen deels door elkaar heen. Echter dit mocht de pret niet drukken, het licht werd gedimd en er werd door een van de deelnemers een Limburgse CD gedraaid (prima stemming). De volgende ochtend om 7.30 uur ontbijten en daarna verzamelen om gezamenlijk (nu echt in colonne) in de regen naar het circuit te gaan. Aangekomen bij het circuit kunnen wij parkeren bij de Porsche stand waar onze Porsches op aanwijzing worden weggezet. Dit parkeerterrein is een lust voor het oog al die Porsches van alle types jong en oud in een bonte rij naast elkaar, fantastisch.

Albert sprak ons toe en wenste ons een fijne dag en een ieder ging zijn weg hetzij alleen of met elkaar. Na diverse races gezien te hebben, het was nat en erg koud, zijn wij tegen het eind van de middag (erg gelet op flitspalen) huiswaarts gekeerd.

Bij deze willen wij Anita en Albert bedanken voor de perfekte organisatie en de gezellige sfeer.

Bedankt, en wellicht tot volgend jaar.

Joop en Martha Zalm