Skip to main content

Op zondag 11 oktober 2015 stond de Nationale Porsche Club Rally op de kalender. PON nodigde alle leden van Nederlandse Porsche Clubs uit om deel te nemen aan deze 5e editie van de Club Rally, die inmiddels tot een mooie traditie is uitgegroeid.

Ditmaal voerde de rit van Porsche Centrum Amsterdam naar Porsche Centrum Leusden. Jan Berkhof, oud Nederlands rallykampioen en meervoudig winnaar van de legendarische Tulpenrallye, was wederom verantwoordelijk voor de uitgezette route.

Om even over tien uur 's morgens druppelden de deelnemers binnen bij Porsche Centrum Amsterdam, waar een heerlijke koffietafel en een ontbijtbuffet klaar stonden. Rond elf uur werden de deelnemers hartelijk verwelkomd door Hans van der Valk van Porsche Centrum Amsterdam en Per Peschar van Pon Porsche Import met aansluitend een toelichting van Jan Berkhof op de te rijden routes voor en na de lunch. Er werd gereden in een RS sportklasse (voor de crack's) en een Carrera toerklasse. Naast uitleg over het routeboek maakte Jan ook duidelijk dat het vooral een kwestie van goed opletten zou worden en waar nodig rustig de tijd te nemen. Snelle binnenkomst leverde geen extra bonuspunten op, dus er werd geadviseerd de verkeersregels te respecteren en onderweg lekker te genieten. Na de uitleg en uitreiking van de routeboeken werden de equipes onder een strakblauwe hemel een voor een "weggeschoten".   

De voornamelijk met bolletje-pijltje uitgezette landelijke route met onderweg de nodige kaartlees- en andere oefeningen voerde voor de lunch via Abcoude, Weesp, Hilversum, Blaricum en Bunschoten-Spakenburg naar Nijkerk, waar in restaurant De Salentein een overheerlijke lunch werd geserveerd. Gedurende het middagprogramma voerde de rit de deelnemers via Voorthuizen en de gehuchten Stroe, Essen, De Valk en De Glind naar het eindpunt in Leusden, waar de deelnemers nog een heuse behendigheidsproef wachtte. Na ook die tot een goed einde te hebben gebracht, kon bij Porsche Centrum Leusden een hapje en drankje worden genuttigd, in afwachting van de prijsuitreiking aan 't einde van middag.

Dankzij de perfecte organisatie, het schitterende herfstweer en de mooie routes een zeer geslaagd evenement.

Marc Bezem