Skip to main content

Zaterdag, 17. Juni 2017 - Zondag, 18. Juni 2017

Rondom het IJsselmeer

Rondje IJsselmeer op 17 en18 juni 2017

Een rondje IJsselmeer. Door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee ontstond het IJsselmeer. De Afsluitdijk werd voltooid op 28 mei 1932. Het meer werd genoemd naar de rivier de IJssel, die erin uitmondt. We rijden een prachtige rit waar we schaamteloos chauvinistisch kunnen genieten van een stukje historie van ons land. Denk aan Uitdam, Marken, Monnickendam, Volendam, Edam, de Gouwzee en Markermeer, Hoorn, de Westfriese Omringdijk, Enkhuizen, Medemblik, de Afsluitdijk, Makkum, Workum, Hindeloopen, Stavoren, Lemmer, Urk, de Flevopolder en het Naarderbos. Hierna een toelichting op het programma.zaterdag 17 juni

We verzamelen om 10:00 uur bij Porsche Centrum Amsterdam Sijsjesbergweg 50 te1105 AL Amsterdam. We rijden de eerste dag langs de westkust van het IJsselmeer om na de afsluitdijk het 4* hotel op te zoeken waar we zullen overnachten aan het strand na een gezamenlijk 3 gangen diner. Beach Hotel de Vigilante, Holle Poarte 10 te 8754 HC Makkum (https://devigilante.nl/). Onze auto’s kunnen we bij het hotel afgesloten achter een slagboom parkeren. Er zal geen aanvullende beveiliging aanwezig zijn.

Zondag 18 juni
Op zondag zullen we na het ontbijt (ca. 10:00 uur) weer vertrekken voor het 2e gedeelte van onze rit. Deze brengt ons langs de oostzijde van het IJsselmeer door Friesland en Flevoland naar onze eindbestemming bij het Naardermeer. Daar nemen we onder het genot van een drankje afscheid en vertrekken we aan het einde van de middag huiswaarts. Naarderbos, IJsselmeerweg 100 te 1411 DL Naarden (http://www.naarderbos.nl/).

De kosten voor dit weekend bedragen EUR 85,= per persoon (in een 2 persoonskamer), meerkosten voor een 1 persoonskamer is EUR 40,=. Dit bedrag is incl. 1 overnachting met ontbijt en 3 gangen diner op zaterdag. De lunches en drankjes bij het diner en aan de bar van het hotel zijn voor eigen rekening.

Wij verheugen ons op een mooi weekend!
De evenementencommissie