Skip to main content

Technische dag bij Lakewell Classic Car Interiors (België)

Op zondag 5 juni worden we allerhartelijkst ontvangen met koffie bij het team van Lakewell in het Belgische Boutersem. Het bedrijf is gevestigd op een schitterend locatie, die naar blijkt vroeger een opslag van Hoegaarden bier is geweest.

Wouter, de eigenaar van Lakewell, is ongeveer 20 jaar geleden begonnen met zelf een interieur te maken voor zijn eigen auto. Daarbij had hij wat delen teveel gemaakt, die hij vervolgens op EBay te koop had aangeboden én binnen no-time verkocht. Zo is feitelijk de firma Lakewell halverwege de jaren ’90 ontstaan. Inmiddels werken er  8 fulltime werknemers.

Lakewell levert ongeveer 60 procent van hun omzet aan bedrijven en 40 procent aan particulieren. In dit heiligdom maken ze onder meer de bekende deurbakken en al het andere op interieurgebied voor onze 911jes, van de allereerste modellen tot en met de laatste luchtgekoelde 993 modellen. Daarnaast kunnen hier complete auto’s worden gestoffeerd, als de klant daarom vraagt.

Tijdens een rondleiding door het bedrijf wordt duidelijk hoe de bedrijfsprocessen in elkaar steken. Boven op zolder worden alle materialen nauwkeurig op maat gesneden en gestikt. Beneden wordt alles verzendklaar gemaakt of worden de interieurdelen in onderhanden auto’s verwerkt.

Na de rondleiding wordt de aanwezigen een lunch aangeboden en als afsluiting is er een quiz waaraan een aantal leuke prijzen zijn verbonden. Na een zeer geslaagde en leerzame dag zijn we weer naar huis gekeerd. Hartelijk dank Lakewell voor de ontvangst en ‘t inkijkje in jullie interieurkeuken!

Marjo & André Herijgers