Skip to main content

Donderdag, 15. September 2016 - Zondag, 18. September 2016

Wuppertal, Berlijn, Sauerland en Harz

Lekker sturen naar Berlijn
15/16/17/18 September 2016

Berlijn.   De vernieuwende hoofdstad van onze oosterburen. Een interessante mix van historie en modern urban. Deze stad bruist!! Met bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor en Reichstag, maar ook de Kurfurstendamm, Berlin Zoo en de vele musea zul je je hier niet snel vervelen. We hebben voldoende de tijd om de highlights te bezoeken, maar ook om lekker op eigen gelegenheid door deze schitterende wereldstad te struinen.

Early 911’s.  In Wuppertal zit Early 911’s, 1 van Europa’s grootste restaurateurs en handelaren van f-model Porsche’s 911 en 912. In de jaren ’90 heeft Manfred Hering heel veel Porsche’s gekocht en opgeslagen. Een aantal jaar geleden is hij deze gaan restaureren en verkopen. Hier kun je nog een auto bestellen zoals jij die wilt. En dan wel origineel, omdat er rekken vol staan met alle types in alle kleuren. Van “normale” productie auto’s tot onbekende prototypes en bekende race exemplaren. Kortom, een prima plek voor een stop, om ons te verheerlijken van al het moois wat Early 911’s te bieden heeft.

Sauerland.   Wie Sauerland hoort denkt meestal aan Winterberg en wintersport dicht bij huis. Maar Sauerland heeft veel meer te bieden. Mooie wegen, glooiende heuvels, leuke dorpjes en een schitterende natuur. Dit gebied leent zich bij uitstek om even lekker te sturen in onze 911 of 912. We zullen voldoende tijd overhouden om onderweg te stoppen om te kunnen genieten van de omgeving.

Harz   Nog zo’n schitterend gebied in Duitsland waar de heuvels veranderen in heuse bergen. Pittoreske steden en dorpjes en prachtige natuur leent zich voor een mooie en interessante dag rijden. We zullen nog een nader te bepalen stop inbouwen in het programma.

Programma

Donderdag 15 September. Vertrek vanuit een nader te bepalen plek aan de Nederlands/Duitse grens richting Wuppertal, alwaar Early 911’s is gevestigd. Na een rondleiding en koffie/thee zullen we onze reis vervolgen door het wonderschone Sauerland om onze Porsche’s eens goed uit te laten. Mooie kronkelwegen, kleine dorpjes en voldoende heuvels zullen deze middag vullen. Tegen het eind van de middag komen wij aan in het hotel voor deze nacht, het Flux Bio-hotel te Hannoverisch Műnden. Hier ‘s avonds een heerlijk diner.

Vrijdag 16 september. Na een uitgebreid ontbijt zullen we onze reis vervolgen richting Berlijn. Dit doen we wederom niet via de snelweg, maar door de welbekende Harz. Hierbij zullen we verschillende dorpjes aandoen waarbij er voldoende tijd is om te stoppen. We zullen nog een gezamenlijke stop inplannen, maar deze is nog niet bekend. In de namiddag arriveren we in Berlijn om vervolgens in te checken in het Mövenpick Berlin City Centre hotel en parkeren we onze Porsche’s in de parkeergarage van het hotel. Wederom staat er een heerlijk diner voor ons klaar.

Zaterdag 17 september. Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijt gaan we met de Strassenbahn verder het centrum in. Hier zullen we onder begeleiding van een Nederlandse gids in 4 uur tijd Berlijn verkennen. Naast de bekende highlights en vele historische plekken, zullen er ook verrassende, minder bekende plekken aangedaan worden. De middag en avond is vrij om op eigen gelegenheid Berlijn te kunnen ontdekken, lekker te shoppen of om een van de vele musea te bezoeken. Diner is op eigen gelegenheid.

Zondag 18 september. s’ Morgens een heerlijk ontbijt en daarna wederom vrije tijd om de stad beter te leren kennen. Na een gezamenlijke lunch (onder voorbehoud, nog te bepalen), vertrek op eigen gelegenheid richting Nederland. Reisafstand bedraagt ongeveer 550 km.