Skip to main content

Vrijdag, 8. Juli 2016 - Zondag, 10. Juli 2016

Le Mans Frankrijk


LE MANS CLASSIC 8 - 10 Juli 2016
(VOORINSCHRIJVING GESLOTEN)

Le Mans Classic is een evenement met een mooie clubtraditie. We moeten er weer vroeg bij zijn om toegangskaarten en hotelovernachting te regelen. Hieronder vind je meer informatie om deel te nemen aan dit spektakel. Voor de liefhebbers van historische raceauto’s is Le Mans HET evenement van het jaar. Met benzine- en rubberdampen en nachtelijk motorgeronk. Ook voor de 2016 editie reizen we via een mooie route af naar het Circuit de la Sarthe, voor de klassieke versie van deze historische lange afstandsrace op het bekende circuit. Porsche maakt een belangrijk deel uit van die traditie. Na een paar jaar afwezigheid won deze zomer de Porsche 919 deze race weer op spectaculaire wijze. Ook in de 2016 Le Mans Classic strijden er weer veel Porsches, maar ook andere classic racers in diverse klasses tegen elkaar. Jij kunt daar bij zijn! 

Overnachten  Voor de overnachting van vrijdag op zaterdag hebben we kamekamers gereserveerd in Campanile hotel Alencon. We hebben navraag gedaan bij andere hotels, maar dit bleek niet praktisch; verder van het circuit, hogere prijzen, verdeeld over 2 locaties. Uit reacties van eerdere deelnemers blijkt dat eten in het hotel matig wordt bevonden. Daarom hebben we vlakbij het hotel een alternatief restaurant gevonden: makkelijk bereikbaar en met goede parkeergelegenheid. In de nacht van zaterdag op zondag is de race “du Mans” en omdat we niets van dit spektakel willen missen, blijven we op het circuit.

Trailer  Om vast in de stemming te komen: Le Mans Classic 2016 (klik op de link).

voorinschrijving  De voorinschrijving voor clubs voor dit evenement sluit op 31 januari 2016. Daarom is het van belang dat we nu al weten wie van u hieraan deel wil nemen. LET OP! Deelname is beperkt ivm beschikbaarheid van hotelkamers. De club koopt kaarten voor toegangskaarten voor het evenement op basis van voorinschrijving.

Programma  Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 8 juli. Uiterlijk 10.00 uur verzamelen bij Shell station Hazeldonk (langs de A16 Breda-Antwerpen). Vertrek rond 10.30 uur naar hotel Campanile Alencon. Het hotel ligt op ca. 60 kilometer van het circuit. We pakken in België en een stukje Frankrijk eerst de autosnelweg om vlot de nodige kilometers af te leggen. Daarna mijden we zoveel mogelijk de tolwegen (péages), en maken gebruik van de Route National. Onderweg is voldoende tijd voor koffie- en lunchpauzes. In de route nemen we 1 of 2 locaties op om we elkaar te kunnen ontmoeten, en op eigen kosten iets kunt drinken of eten. Je kan uiteraard in je eigen tempo rijden en stoppen waar je wilt. Aankomst in het hotel ca. 18.30 uur, waarna een gezamenlijk diner in een sfeervol restaurantje op enkele kilometers van het hotel.
  • Zaterdag 9 juli. Om 07.30 uur ontbijt en om 08.30 uur vertrek naar het circuit, waar we de hele dag, avond en nacht kunnen genieten van dit schitterende evenement. Ook ’s nachts blijven we dus op het circuit, want pas dan krijg je de volledige Le Mans experience. Eventueel kan je in een meegenomen slaapzak in of naast de auto een uiltje knappen. Wie van zaterdag op zondag niet de hele nacht op het circuit wil blijven kan die nacht bijboeken in het Campanile Alencon. Alternatief is zelf een kamer te boeken in een hotel dichterbij; omdat velen op het circuit blijven 's nachts, zijn er waarschijnlijk kamers vrij als je tijdig boekt.
  • Zondag 10 juli. De races zijn om 16.00 uur afgelopen. Naar wens kan je de hele dag op het circuit blijven genieten. De terugreis doe je op eigen gelegenheid. Dit jaar bieden we ook de mogelijkheid om van zondag nog een relaxte dag te maken. Na een hele nacht op het circuit ben je mogelijk vermoeid. Niet ideaal voor nog een flinke trip naar huis. Voor de belangstellenden boeken we zondag avond nog een hotelovernachting in het gezellige stadje Rouen, dat langs de terugroute ligt. Deze optie is nog niet bij de prijs inbegrepen. We kunnen voor 80 euro een 2 persoonskamer regelen met ontbijt. De avondmaaltijd en een drankje betalen we ieder zelf, naar wens. Maandag ochtend kun je zelf in eigen tempo naar huis, maar voor de liefhebbers hebben we nog een leuke route door Noord Frankrijk en een stukje België, zonder (al te veel) extra kilometers. Naar verwachting is de groep dan niet meer zo groot en kunnen we de route maandag gezellig met elkaar rijden tot het moment dat je verder de kortste/snelste route oppakt naar huis.

  

Het exacte programma met alle in’s en out’s ontvangt u ruimschoots van te voren.

Kosten  De totale kosten voor dit evenement komen op ongeveer €195 per persoon op basis van 2 personen per auto. De exacte prijs wordt zo snel mogelijk gecommuniceerd. Het volgende programma is daarbij inbegrepen:
- Routeboek
- Overnachting Campanile Alencon in 2 persoons kamer op vrijdag inclusief ontbijt.
- 3-gangen diner op vrijdag
- Toegang tot Le Mans Classic, met veilig parkeren op het centrale Porsche terrein. Een perfecte uitvalsbasis.
- Toegang tot hoofd tribunes.

Tegen betaling kun je (3) rondjes op het legendarische circuit rijden. Om jezelf even Gijs van Lennep te voelen moet je rekenen op een bedrag van €160. Bedenk wel dat rijden op een circuit door veel verzekeraars is uitgesloten van dekking in de polis.

Daar we een beperkt aantal kamers hebben gereserveerd, reageer snel om er in 2016 bij te zijn.

Voorinschrijving  via ec@klassieke911912.nl beslist vóór 31-12-2015!

Nadere informatie over de LMC 2016 is te vinden op www.lemansclassic.com, en meer specifiek over deze rit bij Barwaut Verhoeven (06-54661820) of Ronald Bosma (06-21556002).