Skip to main content

Woensdag, 24. Mei 2017 - Maandag, 29. Mei 2017

Zwitserland & Italië

INSCHRIJVING GESLOTEN

Legendarische passen rijden in Zwitserland & Italië en bezoek Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan het Como meer
24 tot en met 29 mei 2017


Iedereen heeft vast een lijstje met ritten en trips die ze graag nog een keer zouden willen maken met hun 911 of 912. Bergpassen en een van de mooiste ‘Concours D ‘Élégance’ ter wereld zullen hier bij velen op staan. En laat dan nou precies zijn wat we in 2017 gaan doen…. In mei vertrekken we richting de Zwitserse Alpen om daar te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd. We zullen een aantal schitterende routes uitzetten waar we (hopen we) iedere bestuurder blij mee kunnen maken. Dit doen we allemaal op weg naar het Italiaanse Como meer alwaar elk jaar het Concorso d’Eleganza Villa d’Este wordt gehouden, samen met Pebble Beach in Californië één van de meest prestigieuze klassieke auto evenementen ter wereld.

Legendarische Bergpassen
Fluëla, Furka, Nufenen en Stelvio, dit zijn enkele bergpassen waarvan het hart van menig autorijder sneller gaat kloppen. Laat staan als je net als wij zo’n geweldige Porsche hebt. Veel haarspeldbochten en spectaculaire vergezichten zijn gegarandeerd. We zullen naast de bovengenoemde passen ook andere passen gaan rijden. Dit kun je niet missen. Let wel, we zijn natuurlijk afhankelijk van het wel of niet open zijn van de diverse passen. Het kan zijn dat bepaalde passen niet gereden kunnen worden en dat we een alternatieve route moeten nemen.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este en het Como meer
Een van de mooiste van de Italiaanse meren, het Como meer, heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op klassieke autoliefhebbers. Rondom een van de mooiste villa’s aan het meer wordt elk jaar het Concorso d’Eleganza gehouden, waar de mooiste auto’s ooit gemaakt worden geshowd. Dit is een geweldig evenement om als klassieker liefhebber te bezoeken en mee te maken.
  
Op zondag is altijd de publieksdag in de tuinen van de naast de Villa d’Este gelegen Villa Erbe. Dit zullen we als club bezoeken. Hier worden alle auto’s op een rode loper gepresenteerd in een geweldige setting. 

Hotels
We hebben gekozen voor zeer goede 3*** hotels met dito reviews en waar we op een veilige plek onze Porsches kunnen parkeren. Verwacht geen ultieme luxe, maar comfortabele hotels op mooie plekken.

Programma
Het (voorlopige) programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Naar Duitsland (ca. 800km / 7.30 uur rijtijd)
Op woensdag 24 mei vertrekken we op eigen gelegenheid richting de Bodensee, alwaar we verzamelen in ons overnachtingschotel in Meckenbeuren. In de avond zullen we gezamenlijk dineren en uiteraard wordt er ‘s ochtends een ontbijtbuffet geserveerd in dit typisch Duits landhotel met goede reviews net buiten Meckenbeuren bij de Bodensee. We hebben hier de gehele parkeerplaats aan de achterzijde van het hotel voor onze club.

Hotel Jaegerhaus in Meckenbeuren (www.jaegerhaus-hotel.de)

Dag 2: Naar Italie via Zwitserland (ca. 360km / 6 uur rijtijd)
Op donderdag 25 mei zullen we vertrekken richting Italië. Natuurlijk zullen we daarvoor niet de kortste route nemen maar wel de route met de meeste bochten. We zullen door Liechtenstein rijden (zijn we daar ook eens geweest) en hebben Davos als lunchstop. Daarna rijden we naast schitterende bergwegen de volgende passen:

  
Fluëla pas (CH)  Julier pas (CH)                                     Maloja pas (CH)
  
Albula pas (CH)                                                                                                                                   Jolier Pas (CH)

De eindbestemming van deze dag is het gezellige Italiaanse plaatsje Chiavenna.

Daar hebben we ons hotel voor de nacht. Zeer centraal gelegen in het centrum van Chiavenna. Modern 3*** hotel met eigen parkeergarage die voor ons is gereserveerd. Nummer 1 hotel in Chiavenna in Tripadvisor! S ‘avonds ook hier een gezamenlijk diner.
Hotel SanLorenzo in Chiavenna (www.sanlorenzochiavenna.it)

Dag 3: Rondje Zwitserland: van Chiavenna naar Lago di Como (411 km / 7.30 uur rijtijd)
Vrijdag gaat de reis vanuit Chiavenna weer Zwitserland in naar uiteindelijk Cremia aan het Como meer. We hebben gekozen voor een lange route waarbij we de volgende passen zullen bedwingen:

  
Splügen pas (CH)
  
Lukmanier pas (CH)
  
Furka pas (CH)

Grimsel pas (CH)

Nufenen pas (CH)

San Bernandino pas (CH) - optioneel en onder voorbehoud

Dit wordt een dag serieus sturen waarbij we onze Porsches naar (letterlijk) grote hoogtes zullen sturen. Aan het einde van de middag zullen we bij ons hotel direct aan het Como meer aankomen waarna we een gezamenlijk diner hebben. Dit is meteen ook de basis voor de komende dagen. Een pareltje direct aan het Como meer. Eenvoudig ingerichte, maar complete kamers. Sommige met meerzicht. Onder het hotel is een eigen parkeergarage voor onze auto’s. Erg goede reviews voor zowel het hotel, maar zeker ook voor het eigen restaurant en pizzeria. Ontbijten met uitzicht over het meer.

Hotel Lumin in Cremia (www.lumin.it)

Dag 4: Como meer en omgeving
Zaterdag: een relax dagje rondom het Como meer. Naast het prachtige landschap is er van alles te zien en te beleven in de leuke stadjes en dorpen en de talrijke musea.We zullen een mooie route rondom het meer maken met verschillende stops. We denken aan een echte Italiaanse “Torrefazione”, waar koffie wordt gebrand voor de Italiaanse Espresso en aan een van de geweldige villa’s aan het meer. Villa Balbionella, waar menige film is opgenomen en George Clooney altijd zijn Nespresso drinkt. Aan het exacte programma wordt nog gewerkt. 

Wat ook leuk is, is dat we contact hebben met onze Italiaanse zusterclub, het ‘Registro Italiano Porsche 911 e 912’, om iets samen met hen te organiseren. Maar mocht je deze dag zelf willen invullen, ook prima. Het is een rustige dag waarin iedereen vrij is om te gaan en staan waar hij of zij wil. Diner zal in principe op eigen gelegenheid zijn daar we nog niet weten wat het programma zal zijn.

Dag 5: Concorso d’Eleganza Villa d’Este
Op zondag zullen we het Concorso d’Eleganza Villa d’Este bezoeken. Het evenement vindt plaats bij Villa Erba. Vervoer ernaar toe kan met onze Porsches zijn, maar kan ook anders ingevuld worden. Dit zal nog worden gecommuniceerd. Diner s ’avonds in het hotel.


Dag 6: Vanaf het Como meer weer naar Zuid Duitsland (475 km / 8 uur rijtijd) Maar dat doen we niet via de snelste route. Vandaag staan onder andere Bormio en de machtige Stelvio pas op het programma. Naast de Stelvio zullen we ook nog een keer de Fluëla pas rijden richting Davos en vandaar via Zurich naar het Duitse Zwarte Woud rijden waar we ons hotel voor de nacht hebben. Dit 120 jaar oude landhotel ligt midden in het Zwarte Woud tussen de bergen en heeft een eigen parkeerplaats waar we veilig onze Porsches kunnen stallen. S ’avonds ook hier een goed driegangen diner.

Hotel Herrihof in Todtnauberg

Dag 7: Vanaf het Zwartewoud naar huis (700 km / 6.30 uur rijtijd)
Deze dag zullen we weer naar huis reizen, voornamelijk via de Duitse Autobahn.

Eigen risico
Wij hebben gezocht naar hotels waar we naar ons inzicht onze Porsches veilig kunnen parkeren. Desalniettemin blijft het parkeren van de auto’s geheel voor eigen risico en is de club niet aansprakelijk voor enige schade of diefstal.

De Kosten
Het exacte programma met alle in’s en out’s ontvangt u ruimschoots van te voren. De totale kosten voor deze legendarische trip zijn € 1.200,- op basis van 2 personen met 1 auto. Mochten er leden zijn die op de maandag direct naar huis willen of in Italië willen blijven voor een vakantie en dus niet de laatste dag in Duitsland willen verblijven, wordt de prijs € 1.050,- op basis van 2 personen met 1 auto. In deze prijzen is het volgende inbegrepen:

  • 1 hotel overnachting in het 3* Jaegerhaus hotel in Meckenbeuren (bij de Bodensee) inclusief uitgebreid ontbijt buffet en 3 gangen diner
  • 1 hotel overnachting in het 3* SanLorenzo hotel in Chiavenna inclusief uitgebreid ontbijt buffet en 3 gangen diner
  • 3 hotel overnachtingen in het 3* Hotel Lumin in Cremia aan het Como meer inclusief een uitgebreid ontbijt buffet en 3 gangen diner op vrijdag en zondag
  • 1 hotel overnachting in het 3* hotel Herrihof in Todtnauberg, zwarte woud inclusief ontbijtbuffet en een 3 gangen diner (uitgebreid programma)
  • Toegang Concorso d’Eleganza Villa d’Este op zondag
  • Een compleet Roadbook met alle routes en informatie.
  • De rit van je leven…….

Niet inbegrepen zijn brandstof, autobahnvignet Zwitserland (Wel nodig voor de routes), lunches en drankjes. In deze kosten is een post onvoorzien opgenomen van € 50,- per persoon om eventuele uitjes, vervoer, etc. uit te kunnen betalen mocht dit nodig zijn. Mochten we dit niet nodig hebben, dan zullen we dit bedrag gebruiken om bv. de drankjes tijdens het diner te voldoen of tijdens de rit bij een stop.

Inschrijving
De inschrijving voor dit evenement is inmiddels gesloten. Er is een maximum aan het aantal deelnemers van 20 auto’s / 40 personen voor dit evenement. Let wel, bij annulering na bevestiging van deelname kunnen er annuleringskosten berekend worden. De gebruikelijke annuleringsvoorwaarden als opgenomen in het club betalingsreglement zijn dus niet van toepassing. Na de bevestiging van inschrijving zullen we verzoeken een aanbetaling van 30% te voldoen binnen 2 weken. Dit zijn ook meteen de annuleringskosten tot 15 april 2017. Vanaf 15 april 2017 zijn deze kosten 100%.

Vragen?
Mail ons even op ec@klassieke911912.nl of bel Hessel op tel. 06-47141041 of Dennis op tel. 06-54681475.