Skip to main content

Op 22 augustus vond onder prachtige weersomstandigheden de 2015 editie plaats van het 2-jaarlijkse Classic Wings en Wheels festival. Naar zeggen nog groter en grootser dan de vorige edities, met een zeer omvangrijk deelnemersveld aan klassieke auto's en heel veel publiek. Naast ons groepje met ca. 15 Porsches 911 en 912 waren er verschillende autoclubs vertegenwoordigd, waaronder 'n opvallend groot contingent aan Ferrari's en Austin Healy's. Daarnaast was er deze editie van CW&W 'n speciaal thema rondom ‘50 jaar Matra' met een enorme opkomst van Matra's uit alle hoeken van Europa en een groot aantal unieke Matra racewagens uit Frankrijk. Naast al dit moois waren ook verschillende goed bezette raceklassen vertegenwoordigd, waaronder de Dantuma NK GTCC, Dutch Vintage Sports Car Club en diverse F1, F3 en CanAm race-auto's. Alle deelnemers - autoclubs en racekanonnen - waren in de gelegenheid om in verschillende stints de baan op te gaan voor enkele spectaculaire demorondjes. Oog- en oorstrelend! 

Naast de bijzondere voertuigen, waren er ook een aantal coryfeeën op en naast de baan te vinden. En passant werden zomaar een 7-tal Le Mans overwinningen geteld, met "onze" Jonkheer Gijs van Lennep (Porsche 917 in '71 en 936 in '76), Jan "Jantje" Lammers (Silkcut Jaguar in '88) en Henry Pescarolo (Matra MS 670 in '72, '73 en '74 en Porsche 956 in '84). Vooral de komst van laatstgenoemde is bijzonder te noemen, aangezien Pescarolo zich normaliter niet voor dit soort evenementen laat strikken, maar nu naar zeggen wel omdat alle opbrengsten van het evenement naar een goed doel gaan (De Nederlandse Brandwonden Stichting). In zijn lange race carrière is Pescarolo verschillende keren op 't nippertje aan de dood ontsnapt en heeft hij ook 'ns ternauwernood 'n enorme vuurzee overleefd, zij het verre van heelhuids. Dit alles weerhield hem er ook vandaag niet van de Matra MS 11 flink de sporen te geven.

Rond de middag werden de aanwezigen getrakteerd op een spectaculaire vliegshow van verschillende toestellen, waaronder een Supermarine Spitfire, een P-51 Mustang, een B-25 Mitchell bommenwerper, een Antonov AN-2 en een Harvard lestoestel. Dankzij al dit moois op wielen en met vleugels, de perfecte organisatie, het goede weer en de uitstekende catering een bijzonder geslaagd evenement!