Skip to main content

Welkom op de site van de Klassieke Porsche 911 en 912 Club Nederland

De Klassieke Porsche 911 & 912 Club Nederland is de officiële club voor autoliefhebbers met Porsche (901), 911 en 912 modellen tot en met modeljaar 1989, dus tot en met de Porsche 911 Carrera 3.2 modellen. 

Bij de oprichting van de club in 1993 werden in eerste instantie alle Porsches 911 en 912 van - op dat moment - 15 jaar en ouder toegelaten. Na enkele jaren is dat beperkt tot de oorspronkelijke klassieke Porsche 911 en 912 "F" modellen tot september 1973. De vanaf september 1973 gebouwde auto's - de zogenaamde "G" modellen vanaf modeljaar 1974 - weken hier vanaf door onder meer de zogenaamde "harmonica" bumpers en een andere motorisering. Deze wijzigingen waren vooral het gevolg van veranderende wetgeving op het gebied van veiligheid en milieu in de Verenigde Staten, de grootste afzetmarkt van Porsche in die jaren.

  

De tijdgeest en veranderende inzichten hebben de club in het voorjaar van 2015 doen besluiten de leeftijdsgrens voor het lidmaatschap op te trekken naar modeljaar 1978 en in het najaar van 2019 naar modeljaar 1989, dus tot en met de Porsche 911 Carrera 3.2 modellen. Daarmee is lidmaatschap met alle F- en G-modellen mogelijk geworden, inclusief de 3.0 en 3.3 liter turbo's. Idee erachter is dat zelfst de "jongste" auto's uit deze leeftijdscategorie inmiddels zo'n 30 jaar oud zijn en in die zin ook gerust "klassiek" mogen worden genoemd. Het is mogelijk dat de leeftijdsgrens op termijn stapsgewijs verder zal worden verruimd. Besluiten hierover berusten bij de algemene ledenvergadering van de club.

                          

De club heeft circa 295 enthousiaste leden, is officieel erkend door Porsche AG, aangesloten bij de FEHAC en vriendenlid van de KNAC. Het belangrijkste doel is het bijeenbrengen van liefhebbers om gezamenlijk van onze Porsche-beleving te genieten en ervaringen uit te wisselen. Dit gebeurt onder andere middels een flink aantal evenementen, ritten en bijeenkomsten per jaar, waarover u bij Foto's & Evenementen alles kunt lezen en bekijken. Ook is er een uitgebreid clubmagazine dat vier keer per jaar verschijnt.

Wilt u meer weten over de club en onze auto's kijk dan bij Club. Technische vraagstukken alsmede een gids t.b.v. een verantwoorde aankoop, (klik hier) of de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen (klik hier) komen aan de orde bij Techniek 911 en 912. Bij Pinboard treft u vraag en aanbod aan. Advertenties kunnen overigens alleen door leden gratis geplaatst worden. U heeft reeds een klassieke Porsche 911 of 912 die aan de lidmaatschapcriteria voldoet in bezit of overweegt de aanschaf hiervan, dan kunt u lid worden. Kijk dan bij Club > Lidmaatschap of vul het formulier on-line in bij Lid worden.