Skip to main content

Zondag, 17. Januari 2016 - Zondag, 17. Januari 2016

Bataviawerf Lelystad

Nieuwjaarsreceptie (alleen voor leden en aspirant-leden)
zondag 17 januari 2016

Hierbij nodigen bestuur en evenementencommissie u uit om op 17 januari a.s. het glas te heffen op het nieuwe (club)jaar. We hebben daarvoor weer een bijzondere locatie gevonden, namelijk Bataviawerf in Lelystad. De Bataviawerf is een scheepswerf met bijzondere ambities: er worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd die belangrijk zijn geweest in onze maritieme geschiedenis. Dit erfgoed is destijds wegens de beperkte levensduur gesloopt of ligt als scheepswrak op de bodem van de zee. De Bataviawerf haalt de geschiedenis graag boven water. Een mooie ambitie waarbij wij de parallel leggen met onze klassieke 911 en 912.Het bijzondere van de Bataviawerf is dat het een stichting is zonder winstoogmerk waar bij het bouwen van historische houten schepen gebruik wordt gemaakt van re-integratie en werkervaringsprojecten voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Programma
• 10:00 uur Ontvangst met koffie/thee/frisdrank/gebak
• 11:00 uur Film en rondleiding
• 12:30 uur Lunch

Na de lunch zijn er mogelijkheden om op eigen gelegenheid te gaan shoppen in Bataviastad of een bezoek te brengen aan het interessante naastgelegen museum Nieuw Land. Het hoofdthema van Nieuw Land is de geschiedenis van de bewoners van de regio die nu Provincie Flevoland heet. Hoe werd het nieuwe land gemaakt? Wie heeft het allemaal bedacht? Hoe oud is Flevoland echt? 

Parkeren
Parkeren kan in de parkeergarage tegen een tarief van 1,20 per uur. Een goedkoper alternatief (3,- per dag) is parkeren op de P1 parkeerplaats van Bataviastad, wat op 200 meter van de Batavia werf gelegen is.

Inschrijven kon tot 2 januari jl.
We hopen velen van u te mogen begroeten.

Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur en de evenementencommissie.